Gençlik Hizmetleri ve Spor Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen Okullar arası Küçükler Yüzme Türkiye final müsabakaları 08-10 Nisan 2016 tarihleri arasında Marmaris’te gerçekleşti.

Özel Seçkin Koleji kızlarda ve erkeklerde Gaziantep birincisi olarak 36 ilin katıldığı Denizli’deki müsabakalarda Gaziantep’i en iyi şekilde temsil ederek Türkiye finallerine katılmaya hak kazanmıştı.

8-10 Nisan’da Marmaris’te gerçekleşen finallerde Özel Seçkin Koleji öğrencisi Kaan Kara 50 mt kurbağalamada, 00.35.50 ile Türkiye 2.si olarak Gümüş madalya, 100 mt kurbağalamada 01.19.20 ile Türkiye 4.sü olarak bronz madalya kazandı.

SEÇKİN KOLEJİ’NDEN BİR İLK

Özel Seçkin Koleji Kurucularından ve Spor Kulübü Başkanı İbrahim Kaçıran, “Kaan artık yüzmede Türkiye’nin gururu oldu. Uzun ve disiplinli çalışmalarının karşılığını alarak mutlu sona ulaştı. Şampiyonada, Güneydoğu, Doğu Anadolu ve Gaziantep ilinin ilk madalyalarını okulumuza ve ilimize kazandırmıştır. Turnuvada söz sahibi olan İstanbul, Bursa, İzmir, Antalya, Trabzon, Ankara ve TOHM sporcularının arasından sıyrılarak zorlu bir mücadele vererek başarıyı göğüslemiştir. Öğrencimizi canı yürekten kutluyorum. Okulumuza kazandırdığı bu onur verici şampiyonluk için kendisine ve başarılarında emeği geçen öğretmenlerimize, antrenmanları gerçekleştirirken sağladıkları katkılardan dolayı Alleben Yüzme Havuzu yönetimine ve antrenörlerine teşekkür ediyorum.” dedi.

SPOR SERVİSİ