Halkların Demokratik Partisi’nden Gaziantep Milletvekili aday adayı olan İşadamı Mehmet Beşir Güney, “HDP bugüne kadar denenmemiş olanı başarmaya soyundu. HDP iktidarında silahlar susacak, barış devri başlayacak” dedi.

SEÇİMLERE RENK KATACAĞIZ

Beşir Güney, her kesimden aday adayının bulunduğunu belirterek, parti olarak seçimlere renk katacaklarını ve Türkiye’yi değiştireceklerine inandığını söyledi. Güney, “HDP, demokrasinin tüm unsurlarını bir arada savunuyor ve bütünlüklü bir demokrasi mücadelesi veriyor. Üstelik de bunu yaparken toplumsal muhalefetle dayanışma içinde olduğu gibi son süreçte gördük ki; parlamento alanını da en etkin kullanan muhalefet partisi olma özelliğini taşıyor” ifadelerini kullandı.

KARDEŞLİKTE SINIR YOK

25 yıldır Gaziantep’te ikamet eden Mardinli iş adamı Beşir Güney, “Kardeşlikte sınır yoktur” sloganı ile yola çıktığını söyledi. Güney, “Türkiye’yi değiştireceğimize, Türkiye’ye renk katacağımıza inanıyorum. Bu da farklılıkların kendini temsiliyle olur” diye konuştu. Gaziantep’in barış kenti olduğunu, bu özelliği ile tüm Türkiye’ye örnek olduğunu vurgulayan Beşir Güney, “Ben inanıyorum ki, Gaziantep seçim süreci boyunca bu kardeşlik be barış ilklerinden taviz vermeden seçim süreci atlatacaktır. Gaziantep’te HDP’ye büyük bir ilgi var. Halkımız HDP gerçeğinin farkına vardı. Bizde bu inançla yolumuza devam ediyoruz. Genel merkezimiz bizi sıralamaya koyarsa, Gaziantep için, ülke için yapacağımız çok hizmet var” dedi.

SAVAŞA KARŞI OLDUĞUM

İÇİN HDP’DEN ADAYIM

Siyasete niçin HDP’den girdiğini açıklayan Mehmet Beşir Güney, şunları kaydetti: “HDP, demokrasinin tüm unsurlarını bir arada savunuyor ve bütünlüklü bir demokrasi mücadelesi veriyor. Üstelik de bunu yaparken toplumsal muhalefetle dayanışma içinde olduğu gibi son süreçte gördük ki; parlamento alanını da en etkin kullanan muhalefet partisi olma özelliğini taşıyor. HDP, tüm farklılıkları içinde barından, tüm farklılıkların hak ve hukukunu savunan, ayrım yapmayan, evrensel değerleri gösteren bir parti. Öteden beridir bu anlayışın gelişmesi tüm halkları kucaklayan, farklıların bir arada olduğu parti özlemi içindeydim. İnsan hakları mücadelesi veriyorum. Tüm farklılıkların yaşadığı hak ihlallerinin ortadan kaldırılması ve onların mağduriyetinin giderilmesi için verdiğim mücadeleyi HDP’de vermek istediğim için aday adayı oldum. HDP Türkiye’nin toplumsal barışına katkı sunacak bir parti. Bu temelde gerçekten inanarak, güçlü bir şekilde HDP’ye sahip çıkılması gerekiyor Bana göre bu ülkenin bütün sorunlarını, ekonomiden, insan hakları sorununa kadar bütün sorunları HDP’nin çözeceğine inanıyorum. Türkiye’nin gelecekte ortak yaşamı, demokrasi temelinde, halkların kardeşliğini temsil eden en uygun platform olduğu için ve bu seçim bloku HDP programında olduğundan HDP’yi destekliyorum. Bölgedeki savaşlara karşı olduğu için, Türkiye’yi savaşlara atabilecek maceralara karşı olduğu için, emek konusunda en azından AKP’nin tahribatını, ekonomik olarak emekçilerin üstündeki baskıyı telafi edebileceği bir düzlem programı olduğu için HDP’den aday adaylığı için başvurdum”

Haber Merkezi