Demokrasi Derneği, Başkanlık Özel Temsilcisi Fatih Kuyucu, ülkemizin ateşten gömlek giydiği şu zaman da, demokrasinin; terör adı verilen beladan en az yara almasını sağlamak için, uygun olan ve olması gerekenin, bir milli mutabakat hükümeti kurmak olduğunu söyledi. Kuyucu, "Seçmenin seçimle terbiye edilmemesi gerek" dedi.

HUSUMETİ RAFA KALDIRIN

Aklıselim davranmak gerektiğini, bu süreçte siyasi parti liderlerinin, husumete varan anlaşmazlıklarını en azından kısa bir süre için rafa kaldırmaları gerektiğini belirten Kuyucu, "Ülkemizin geçtiği zorlu sürece birlikte omuz vermeleri ve başta terörizmle mücadele olmak üzere, sınır aşan göç ve sınır aşan suçlar ile mücadele etmeleri Milletimiz adına en yararlı tercih olacaktı, ancak bu beklenti gerçekleşmedi" diye konuştu.

LİYAKATA BAKIN

Siyasi partilere ve liderlerine çağrıda bulunan Kuyucu, "Buchanan ve Tullock’un, Oylama maliyeti teorisini tekrar ve tekrar denemeyi bir yana bırakarak, seçmenlerinin tercih edeceği liyakatli kişilerden adaylarını belirlemeleri ve parlamentonun temsil yetkisi kabiliyetini daha da yükseltmeleridir. Bunu yaparken de, gençlere, engellilere ve kadınlara; vitrin amaçlı kontenjanlar ayırma usulünü bırakıp, bu konuları pozitif olarak yeniden ele almaları bir lütuf değil, demokrasi adına bir zorunluluktur" şeklinde konuştu. Meral KINACILAR