Gaziantep'te mahalli seçimlerin galibi yine Ak Parti oldu. Ak Parti Oğuzeli dışında Büyükşehir ve 8 ilçeyi kazandı. 2009 seçimlerinde Yavuzeli ve İslahiye'ye kaybeden Ak Parti bu seçimlerde iki ilçeyi de alırken, tek kaybı merkez ilçe Oğuzeli oldu ve bu ilçeyi MHP'ye kaptırdı. CHP ise hiçbir ilçede varlık gösteremediği gibi Yavuzeli'ni de kaybetti. Fatma Şahin henüz kesinleşmeyen yüzde 53’lük oy oranıyla Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığını kazanırken, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu yüzde 53, Şehitkamil Belediye Başkan Adayı Rıdvan Fadıloğlu ise yüzde 52 ile yeniden seçildiler.

CHP'DE BÜYÜK KAYIP

CHP bu seçimlerde 2009 seçimlerini aratan bir görüntü çizdi. CHP bu seçimde büyük bir kayıp yaşayarak, Mustafa Yılmaz'ın aldığı yüzde 30'u bile yakalayamadı. CHP güçlü göründüğü Oğuzeli, ve Yavuzeli'nde bile hayal kırıklığı yaşadı.

MHP OĞUZELİ'Nİ KAPTIRMADI

MHP geçtiğimiz seçimlerde kıl payı kaçırdığı Oğuzeli'ni bu defa farklı kazandı. MHP Oğuzeli Belediye Başkan Adayı Sait Kılıç 5645 oy alırken, Ak Parti'nin adayı Süleyman Akgün ise 5260 oy aldı. MHP Karkamış'ı ise 100 oy farkla Nuh Kocaaslan'a bıraktı.

MHP'DEN OY REKORU

Oğuzeli dışında hiçbir belediyeyi kazanamasada bu seçimin en başarılı partisi MHP oldu. Bir önceki seçimde yüzde 5 olan oyunu bu seçimde yüzde 10'un üzerine çıkaran MHP'de buruk bir sevinç yaşanıyor. MHP Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Erzin, "Ak Parti seçimleri kazandı. Hayırlı olmasını diliyorum. MHP’nin geçen yerel seçimlerde ve genel seçimlerde çok az oy aldığını hepimiz biliyoruz. Biz bu seçimlerde yüzde 15 ya da 16 gibi bir oy alırız diye düşünüyorum. Buda MHP’nin Gaziantep’te önceki seçime göre aldığı oyu yaklaşık olarak yüzde 250 gibi bir oranda arttırmıştır. Bu büyük bir başarıdır. Biz bu seçimleri, önümüzdeki seçimlere yatırım olarak görüyoruz. Bundan sonraki süreçte yerel seçimlerde iktidara taşıyamadığımız partimizi genel seçimlerde iktidara taşımak için çalışmaya devam edeceğiz’’ diye konuştu.