Gaziantep Sanayi Odası Meclis Başkanı Mustafa Topçuoğlu, 1 Kasım erken genel seçimlerinden istikrarı sağlayacak bir sonuç umduklarını belirterek, “7 Haziran’dan bu yana Türkiye’nin gündeminde birinci sırada yer alan terörün bir an önce sonlandırılması ve istikrarı sağlayacak bir sonucun 1 Kasım sandığından çıkmasını diliyoruz" dedi.

Siyasi istikrara kavuşmak zorundayız

Yaşanan olayların ekonomiyi ve beraberinde üretimi etkilediğini belirten Topçuoğlu, "Türkiye için bu süreç sağ duyu sürecidir, birlik ve beraberlik sürecidir, yardımlaşma ve dayanışma sürecidir. Bir ülkede huzur ve güven buna paralel olarak siyasi istikrar varsa o ülkede ekonomi güvenli bir limandadır. Türkiye’nin 2023 hedefleri var. Türkiye’nin 2023 hedeflerine ulaşması elbette siyasi istikrar ve güvenin hakim olduğu Türkiye ile mümkün. Seçim sürecinin huzurlu bir ortamda geçmesini, siyasilerimizin ve siyasi partilerimizin üzerine düşen sorumluluğu liyakatiyle yerine getirmesini diliyor, sonuçların ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum" diye konuştu.

AR-GE'YE AYRILAN PAY ARTIRILMALI

Türkiye’nin katma değeri yüksek ürünler üretmeye yönelmek zorunda olduğunu ifade eden Topçuoğlu, "Türkiye son 12 yılda ekonomik ve sosyal manada çok ciddi atılımlar yapmıştır. Ancak Türkiye’nin belki de en büyük handikapı olarak nitelendirilebilecek bir durum, katma değeri yeterince yüksek olan mallar üretemiyor olmasıdır. Yüksek katma değerli mal üretmek için de, AR-GE harcamalarının GSMH içindeki payının artırılması gerekiyor. Diğer taraftan üniversite sanayi işbirliğinin geliştirilmesi büyük önem arz etmektedir. Gaziantep’te bunu kısmen başarsakta bu yeterli olmayıp üniversitelerin sanayinin bütün kollarında etkin olarak sanayicilerimizle iş birliği içerisinde olması gerekir" dedi.

Gaziantep’te ihracat kültürü oturdu

Gaziantep’in üreten ve ürettiğini dünya pazarlarına ihraç eden bir kent haline geldiğini ifade eden Topçuoğlu Ağustos ihracat rakamlarına bakıldığı zaman Gaziantep ihracatında önemli bir artış olduğunu kaydederek “Ağustos ayında Gaziantep’in ihracatı yüzde 9,6 artış gösterdi. Son bir yılın en yüksek ihracat artış oranı Ağustos verilerine göre Gaziantep’i Türkiye genelinde en çok ihracat yapan iller arasında 6.sıradan 5. sıraya yükseltti. Bu Gaziantepli sanayici ve ihracatçılarımızın krize rağmen yoğun çaba ve çalışmalarının sonucu olarak değerlendirilmektedir. Bugün dünya genelinde hissedilir oranda bir küresel durgunluk olmasına rağmen Gaziantep Organize Sanayi Bölgelerindeki tesislerimiz üretimlerini sürdürmekte, ürettiklerini de dünya pazarlarında en iyi koşullarda satabilme çabası içerisindedir” dedi. Haber Merkezi