Cumhurbaşkanlığı seçimlerine sayılı günler kaldı. Ancak vatandaşın gündeminde seçimle ilgili bir konu yok. Vatandaşlar dertlerinin seçim değil, geçim olduğunu belirterek,"Öyle bir seçim havası yok herkes ekmek derdinde" diye konuştu.

DERDİMİZ EKMEK

Seçimleri düşünmediğini ekmek parası derdinde olduğunu söyleyen Yaşar Öksüz isimli vatandaş, "Seçim göz boyama. Üç çocuğum var. Ev kira, bin lira elime geçiyor geçmiyor biz ekmek derdindeyiz. Ne hükümetler gördük ben bunun gibisine denk gelmedim. Zengin arabayı dağdan kaçırdı fakirler içerde kaldı" dedi.

SAĞLIK: BUNDAN İYİSİ OLMAZ

Çocukluğundan beri bu mahallede olduğunu söyleyen ve bir çok hükümet gördüğünü belirten Fatma Sağlık ise, "Bundan iyisi olmaz. İki çocuğumuza laf anlatamıyoruz ama başbakanımız herkesle ilgileniyor. Başbakana her gün dua ediyoruz. Allah yardım etsin gölgelerini eksik etmesin. Biz yokluğun olduğu zamanlardan bugünlere geldik. Şükürler olsunki şu an memleketimizde yok yok cennet gibi, Allah başbakanımızdan razı olsun" dedi.

AYTETİK: HERKES EKMEK DERDİNDE

Başbakanın yerinde kalmasını isteyen Cuma Aytekin, "Başbakan olduğu yerde kalsın, cumhurbaşkanı başkası olsun. Herkez beşbakanı tanıyor seviyordu o yüzden oyumuzu başbakana veriyorduk. Belki de Abdullah Gül geçerse herkes onu seçer başbakan olarak biz bunun dışında kimseyi tanımıyoruz. Öyle bir seçim havası yok herkes ekmek derdinde" diye konuştu.

İNANCIMIZ TAM

Başbakana, cumhurbaşkanlığı yolunda ilerlerken sonuna kadar destek vereceğini söyleyen Mehmet Dönmez " On iki yıldır ülkeyi kelle koltukta yöneten insana inanıyoruz, inancımız tamdır. Bundan önce iyiydi bundan sonra da daha iyi olacak. Atatürk bile halk seçimiyle görev başına gelmedi ve ilk defa halkın fikri soruluyor seçimlerde, benim için kim favori derseniz Tayyip halkın bildiği sevdiği tek adaydır " dedi. HALUK ŞAHİN