Bayram öncesi sebze fiyatları zamlandı. Fiyatı en fazla zamlanan sebze domates olurken, domatesi biber izledi. Müşterilerde, esnaf da durumdan şikayetçi. Esnaf, "Normalde 50 kilo domates alan müşterimiz bu zamanlarda 20-30 kilo alıyor, dün biberin fiyatı 50 kuruştu bugün 2 TL" dedi.

ESNAFIN ZAM YORUMU

SÜLEYMAN BOZ (PAZARCI)

"MÜŞTERİLER FİYAT ARTIŞINDAN MEMNUN DEĞİL"

"Fiyatlarda bayram dolayısıyla değişme oldu. Domatesin fiyatı 1.25 TL'den 2 TL oldu. Müşterilerimiz bu fiyat artışlarından memnun değil bize niye bu kadar pahalı diyorlar almadan gidiyorlar bazıları tepki gösteriyor niye daha ucuz değil diyor."

FERHAT BIÇAKÇI (PAZARCI)

"ARTIŞ BİZDE MARKETLERDEKİ GİBİ OLMADI"

"Bayram dolayısıyla fiyatlarda azda olsa bir artış oldu. Artış bizde marketlerdeki gibi olmadı yüzde 10 düzeylerinde kaldı. Domates 1.25'den- 1.75'e 2' ye çıktı. Biberi 1,5 TL'ye, patlıcanı 1,5 TL' ye yeşil soğanı 3 TL' ye, marulu 1,5 TL'ye, maydonozun bağını 50 kuruşa satıyoruz. Müşterilerimiz genelde fiyatları normal buluyor ama gelenler şuan için bir bayram hazırlığı yapmıyor bayrama son bir iki gün kala işlerimizin yoğunlaşacağına inanıyorum"

MEHMET TUTAK (PAZARCI)

"BİZDE MALZEMEYİ ALIRKEN ZAMLI ALIYORUZ"

"Bayram nedeniyle fiyatlarımızda değişim oldu. Domates 1,25'den 2-2,5 TL'ye çıktı. Biberin fiyatı 1 TL'den 1,5 TL'ye çıktı. Maydonozun demeti 50 kuruştan 1 TL oldu. Şuan bayram dolayısıyla pek bir satış yok ama bayrama gelen son iki günden umutluyuz satışlarımız iyi olacak. Fiyatlar noktasında müşterilerimiz geldiklerinde ister istemez bize tepki gösteriyorlar ama elden birşey gelmiyor, bizde malzemeyi alırken zamlı alıyoruz. Dün biberin fiyatı 50 kuruştu bugün 2 TL'den aldık bizde mağduruz bu durumdan." Haluk ŞAHİN