Gaziantep'te zamanında tedbir alınmayan ve düzenli çalışacakları yer verilmeyerek başıboş bırakılan, hurdacılar ve atık toplayan insanlar, kendilerine yönelik baskıya tepki koydu. Hurdacılık yapan yaklaşık 200 kişi, Tabakhanedeki Dokurcum Değirmenindeki 14 Şehit Anıtı önünde toplanarak kapatılan işyerleri ve kesilen cezaları protesto etti. Gaziantep Hurdacılar Derneği Başkanı Ahmet Necati Sarı belediyenin MÖP projesinden dolayı işyerlerini kapattığı yönünde, duyumlar aldıklarını belirterek, "Burada bir rant var” dedi. Hurdacılar belediyeden kendilerine site vermesini istedi.

SEBEP, MÖP MÜ?

Şehir merkezinde, mahalle aralarında çirkin görüntü oluşturan hurdacılara yönelik operasyonlar üzerine toplanan kalabalık eylem yaptı. Hurdacılar ve katı atık toplayıcılarına yapılan operasyon ve cezaları protesto etmek isteyen grup adına konuşan Gaziantep Hurdacılar Derneği Başkanı Ahmet Necati Sarı, “Belediyenin MÖP projesinden dolayı işyerlerimizi kapattıkları yönünde, duyumlar alıyoruz. Burada bir rant var.” dedi.

VERGİ VERİYORUZ

Gaziantep Hurdacılar Derneği Başkanı Ahmet Necati Sarı, iş yerlerine yapılan baskınların esnafı mağdur ettiğini ve belediyenin rant elde ettiği yönünde iddialar duyduklarını söyledi. Sarı, “İş yerlerimiz kapatılıyor, nedenini bile bilmiyoruz. Belediyenin MÖP projesinden dolayı işyerlerimizi kapattıkları yönünde duyumlar alıyoruz. Burada bir rant var. Dün iş yerlerimize terör örgütüne baskın yapılır gibi baskın yaptılar. Bizler vergisini veren, sigortalı eleman çalıştıran esnaflarız“ diye konuştu.

BELEDİYEDEN SİTE İSTEDİLER

Belediyeden hurdacılar için yer temin edilmesi ve site yapılmasını isteyen Sarı, “Bizim belediyeden isteğimiz keyfi uygulama olmasın bize gidecek bir site versinler. Bir çözüm üretsinler. Arkadaşlara rica edeceğim dağılmaları için ama bu burada kalmamalı. Çözüm üretilmezse belediyenin önüne çadır açacağız” ifadelerini kullandı.

YÜZLERCE KİŞİ ÇALIŞTIRIYORUZBazı hurdacılar da, “Biz devlete vergi vermek istiyoruz, çalışanlara sigorta yapmak istiyoruz ama maalesef belediyeler izin vermiyor. Size yer vereceğiz diyorlar ama büyük şirketlere yer veriyorlar. Yüzlerce kişi çalıştırıyoruz. Bayram ağzı yapılacak iş mi?” şeklinde görüş bildirdiler. Mansur YALVAÇ