İspanyol Seat, Türkiye’de tarih yazıyor. Türkiye’de 5 yıl önce 2 bin adetli satışlara ancak ulaşan, İspanyol Seat, bugün 11 bini aşan satışla rekor kırdı. Bu rakam ve elde edilen büyüme Türkiye’yi Seat’ın tüm dünyada en fazla büyüyen ülkesi yaptı.

GAZİANTEP'TE ŞAHİNTAŞ

2013 yılında satışa sunulan güçlü yeni Leon Ailesi’nin satış başarısına etkisi büyük olurken, 2014 Ağustos ayında Leon ST ve Eylül ayında da Cupra’nın satışa sunulması ile Leon ailesi tamamlanmış oldu. Leon kısa sürede, orta hatchback segmentinde en çok tercih edilen 3’üncü model haline geldi. 2014 Ocak - Ağustos döneminde 3 bin 352 adetlik Leon satışı gerçekleştirildi. Yaygın ve güçlü Yetkili Satıcı ağı: Son 2 yılda 3 yeni yetkili satıcı hizmete girdi. Bunlar; Ankara’da Doğuş Oto Çankaya, Eskişehir’de Asil, Gaziantep’te Şahintaş. Böylece SEAT, Türkiye’nin 17 şehrinde, pazarın yüzde 87’sini kapsar duruma geldi. Filo Satışları: Daralan pazarda, pazar payını artırmak için, Seat 2014 senesinde filo konsantrasyonunu artırdı. SEAT satışları içindeki filo penatrasyon oranı geçen senenin ilk 8 ayında yüzde 6 seviyesindeyken, 2014 senesindeki strateji ile yüzde 19 seviyesine ulaştı.

SATIŞ YÜZDE 90 ARTTI

2013 yılında 11 bin 65 adetlik satış ile İspanyol Seat, Türkiye’deki tarihinin en yüksek satış adedine ulaştı. Bir önceki yıla göre satışlarını yüzde 90 oranında artırarak, 2013 yılında en çok büyüyen marka (1.000 adet üzerinde satan markalar içinde) oldu. Türkiye, 2013 yılını dünyada en çok Seat satan 8’inci ülke olarak kapattı. Ayrıca Türkiye, geçen yıl Seat’ın satışta olduğu 70 ülke arasında satışlarını oran olarak (% 90) en çok artıran ülke oldu. Bundan çok değil 4-5 yıl önce Türkiye’de satışları 2-3 bin adetleri geçemeyen, dünyada ise Volkswagen Grubu’nun gözden çıkardığı konuşulan Seat, ne oldu da birden böyle bir büyük patlama yarattı.

ÖZTAŞ VE POLAT'IN ETKİSİ

Türkiye’de Seat’ın sıçramasında marka konumlaması ve fiyat politikası etken olurken, bunu sağlayan da Satış Müdürü Didem Altuğlu Öztaş ve Pazarlama Müdürü Tilbe Polat. Seat’ın Türkiye Genel Müdürü Anıl Gürsoy’un sorumluluğunda Seat, 2010-2012 arasında ise 5-6 bin adetlik satışa yükseldi. 2013 yılında ise satışlar bir anda 10 bin adedi aşarak Seat’ı Türkiye’de en çok satan ilk 10 marka arasına soktu.