Şahinbey Belediyesi, "Gaziler Diyarından, Şehitler Diyarına" projesi kapsamında Çanakkale Zaferi'nin 100. yılında 6 bin öğrenciyi Çanakkale'ye götürdü.

Şahinbey Belediyesi, tarihinin değerini bilen öğrenciler yetiştirmek ve tarih bilincini gelecek nesillere aktarmak amacıyla başlattığı çalışma çerçevesinde, başarılı öğrencileri her gün Gaziantep'ten Çanakkale'ye götürüyor. Evlerinden servisle alınan öğrenciler, uçakla gittikleri Çanakkale'de kendilerini bekleyen otobüslerle feribota binerek, Çanakkale destanının yazıldığı toprakları geziyor.

33 SEFER YAPILDI

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu yaptığı yazılı açıklamada, amaçlarının vatanı korumak için canla başla mücadele eden şehitlerin gösterdiği mücadeleyi gelecek nesillere aktarmak olduğunu belirtti. Proje kapsamında 10 bin başarılı öğrenciyi "gaziler diyarından, şehitler diyarına" götürmeye hedeflediklerini ifade eden Tahmazoğlu, şunları kaydetti: "Ailemle Çanakkale'ye ilk defa gittiğimde çok etkilenmiştim. Belediye başkanı olduktan sonra bu düşüncemi gerçekleştirmek için arkadaşlarımızla proje yaptık. İlk uçağın havalandığı 15 Mart'tan itibaren, her gün 180 öğrencimizi Çanakkale'ye götürmeye başladık. Şu ana kadar 33 sefer düzenledik. Bugüne kadar yaklaşık 6 bin öğrenciyi gaziler diyarından, şehitler diyarına götürdük." BÜLTEN