Anma programına Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, Garnizon Komutanlığı Temsilcisi Albay Serhat Yaşar, Şehitkamil Belediye Başkanı M. Rıdvan Fadıloğlu, Şehitkamil İlçe Emniyet Müdürü Selçuk Zengin, Şehitkamil İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yağcı, Şehitkamil İlçe Müftüsü Sabri Kütükçü, askeri ve mülki erkan ile çok sayıda öğrenci ve vatandaş katıldı. Programda, Garnizon Komutanlığı, Şehitkamil Kaymakamlığı ve Şehitkamil Belediyesi tarafından anıta birer çelenk konuldu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından bir konuşma yapan Şehitkamil Belediye Başkanı M. Rıdvan Fadıloğlu; “Huzur ve barış içinde yaşarken, bugünlere nasıl geldiğimizi, kimlerin hangi fedakarlıklarla bize bu vatanı armağan ettiğini daima hatırlamak durumundayız” dedi. Program, Özdemirbey’in mezarı önünde yapılan törenle son buldu. Çiçek buketlerinin konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından Özdemir Bey'in ve tüm şehitlerin ruhuna dua okundu.

TAHMAZOĞLU ŞEHİT VE

GAZİ AİLELERİ ZİYARET ETTİ

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu 25 Aralık Gaziantep’in düşman İşgalinden Kurtuluşu münasebetiyle Muharip Gaziler Derneği, Türkiye Gaziler Vakfı Gaziantep şubesi ve Gaziantep Şehit Aileleri Derneğini ziyaret etti. Üç derneği de ayrı ayrı ziyaret eden Başkan Tahmazoğlu, dernek başkanları ve üyeleri ile sohbet etti. Ziyaretlerde aşure ikramı yapılarak, şehitlerimiz için dua okundu.Gaziantep Şehit Aileleri Derneği Başkanı Hamza Bayındır, “Sağolsun Başkanımız ne sıkıntımız olursa olsun hemen yanımızda oluyor. Hiçbir zaman desteklerini bizlerden esirgemedi. Her kesin bu vatana bu şekilde hizmet etmesini istiyoruz. Bizler 20 yaşında çocuklarımızı bu vatan uğruna teröre vermemize rağmen yinede bu oyuna gelmeyelim gelin birlik olalım diyoruz. Bu vatan hepimizin hep birlikte sahip çıkalım.”dedi.

KARAYILAN ANITI'NDA TÖREN

Gaziantep’in Düşman işgalinden kurtuluşunun 90 ıncı yıldönümü kutlamaları çerçevesinde Kırkayak parkında bulunan Şahinbey anıtı, Kilis yolu üzerinde bulunan Şehit Şahinbey’in mezarında ve Şıh Camii bahçesinde bulunan şehit Karayılan’ın mezarı başında anma törenleri yapıldı. Kırkayak parkında başlayan törende Şahinbey’in anıtına Şahinbey Kaymakamlığı, Garnizon Komutanlığı ve Şahinbey Belediye Başkanlığı tarafından çelenk kondu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Öğrenciler kahramanlık ve kurtuluş şiirleri okudu.

ÖĞRENCİLERDEN ANLAMLI ZİYARET

Özel Emine Nakıboğlu İlköğretim Okulu öğrencileri, Gaziantep Muharip Gaziler Derneği’ni ziyaret etti. 25 Aralık Gaziantep’in düşman işgalinden kurtuluşunun 90.Yıldönümü münasebetiyle Özel Emine Nakıboğlu İlköğretim Okulu 4.sınıf öğrencileri öğretmenleri ile birlikte Gaziantep Muharip Gaziler Derneği’ne ziyaret gerçekleştirdi. Öğrenciler, Gaziantep Muharip Gaziler Derneği Başkanı Cuma Erdem'i makamında ziyaret ederek, Erdem’e çiçek takdim etti. Cuma Erdem, öğrencilere dernek faaliyetleri hakkında bilgiler verdi. Erdem, bu ziyaretin kendilerini çok duygulandırdığını belirterek, Türkiye'nin bölünmez bütünlüğü için savaş meydanlarında çarpışan gazilerin hepsinin bir hikayesi olduğunu belirtti. Ziyaret karşısında çok duygulanan gaziler, geçmişine duyarlı yetişen yeni neslin kendilerini sevindirdiğini ifade etti.

SANKO'DA ANLAMLI TÖREN

Gaziantep'in işgalden kurtuluşunun 90. yıldönümü Özel Sanko Okulları'nda da törenle kutlandı. Saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan tören, günün öneminin anlatıldığı konuşma ve gösterilerle devam etti. Özel Sanko Okulları Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Tilfarlıgil, bağımsızlık mücadelesi veren ulusların Antep savunmasından alacağı dersler olduğunu söyledi. “Unutulmamalıdır ki üzerinde yaşadığımız vatan toprakları kolay kazanılmamıştır” diyen Tılfarlıgil, şöyle devam etti: “Ülke topraklarının işgalden kurtarılmasında, hemen her yörede, hür yaşamış bir milletin her neferinin ayak izlerine ve kararlı mücadelelerine tarih tanıklık etmektedir. Şahinbey'in ortaya koyduğu kahramanlıkların bu mücadelede ayrı bir yeri vardır. Kurtuluş Savaşı'nda Anadolu'ya örnek gösterilen Gaziantepliler, bugün de sahip olduğu girişimci ruh, sanayi ve ticaretteki başarıları ile örnek ve öncü olmaya devam etmektedirler.”

KOLEJ'DEN FRANSA'YA YANIT

Gaziantep'in düşman işgalinden kurtuluşunun 90. yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde Gaziantep Kolej Vakfı (GKV) Özel Anaokulu öğrencileri tarafından sahnelenen Antep Savunması'ndaki gösteriler izleyenleri ağlatırken, minikler dünya kamuoyuna önemli mesajlar vermeyi başardı. Gösterilere GKV Özel Okulları Genel Müdür Yardımcısı Fevzi Beşe, İlköğretim Okulu Müdürü Ali Bozgeyik, İnsan Kaynakları ve Kurumsal İletişim Müdürü Tuğba Özgüven, İlköğretim Müdür Yardımcısı Neslihan Türkistanlı ve çok sayıda davetli katıldı. Gaziantep Savunması'nda şehit düşen ve Kurtuluş Savaşı'nın ilk kıvılcımını atan Şehitkamil ile diğer şehit olan çocukları dram yoluyla gözler önüne seren gösteri, izleyenler tarafından ayakta alkışlandı. GKV Özel Okulları anaokulu 6 yaş Papatyalar sınıfının sahnelediği gösterilerde Antep'in düşman tarafından işgal edilmeye çalışılması ve Anteplilerin verdiği amansız mücadelelerden sahneler canlandırıldı. Papatyalar Sınıf Öğretmeni Gökçe Bulut rehberliğinde hazırlanan gösterilerde en duygusal anlar Şehitkamil'in annesini korurken şehit edilmesi sahnesinde yaşandı.