YERLİKAYA: ŞÜKRANLA ANIYORUZ

Vali Ali Yerlikaya, "Atatürk, sadece Türk Milletinin değil, dünyanın bütün mazlum milletlerinin sevgi ve takdirine mazhar olmuş, geleceği aydınlatan fikirleri ve dünya görüşü ile yüzyılın yetiştirdiği bir dâhi olarak tarihe geçmiştir" dedi. Atatürk'ün vefatının 79. yılında mesaj yayınlayan Yerlikaya, "Bizler de milletçe; "Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır.” diyen Gazi Mustafa Kemal’in açtığı yolda, var gücümüzle çalışarak ilerlemeye devam edeceğiz. O’nun aramızdan ayrıldığı 10 Kasım 1938; bizler için bir devrin bittiği bir tarih değil, sonsuza dek sürecek Cumhuriyet yolculuğumuzun yeni bir merhaleye geçtiği yepyeni bir tarihi başlangıçtır" dedi.

UZER: ÖRNEK BİR ÜLKE BIRAKTI

AK Parti Gaziantep Milletvekili Ahmet Uzer, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün başta mazlum milletler olmak üzere tüm dünyaya örnek olan büyük bir devlet adamı olduğunu belirterek, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk, vatan müdafaasını her şeyin üzerinde tutan, maddi ve manevi tüm varlığını çok sevdiği milletine adamış bir devlet adamı ve de komutandı. Kendisi iyi bir lider olmakla birlikte ülkesi için gelişim ve değişim için ilkeleri ile gelecek nesillere de örnek bir ülke bırakmıştır" dedi.

ERDOĞAN: VAR GÜCÜMÜZLE ÇALIŞIYORUZ

AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan ise, "Atatürk, milli iradeyi hâkim kılan, insan hak ve özgürlüklerini koruma altına alan, adaleti hakkıyla tesis eden ve çoğulcu demokratik prensipleri hayata geçiren bir seviyeye ulaşmayı ülkemiz için hedef göstermiş; milletimizi bu ideal etrafında birleştirmeyi başarmıştı.Cumhuriyete ve ülkemizin bin yıllık medeniyet birikimine, Kurtuluş Savaşı ruhuyla sahip çıkmayı gerektirir"

EKİCİ: ATATÜRK VE ESERLERİNE SAHİP ÇIKALIM

CHP Gaziantep Milletvekili Akif Ekici, 10 Kasım mesajında, Atatürk’ün eserlerini ve ideallerinin sonsuza dek yaşatma kararlılığına vurgu yaptı. Ekici’nin mesajı şöyle: “Bugün, ulusumuzun ölümsüz lideri, Cumhuriyet’imizin kurucusu, büyük devrimci Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 79’uncu yıldönümü… yazgısını ve tarihin akışını değiştiren eşsiz devlet adamı Mustafa Kemal Atatürk’ün, Türk ulusunun gönlündeki erişilmez yeri hiçbir zaman değişmeyecek, değiştirilemeyecektir."

GÖKDAĞ: EN BÜYÜK LİDER

CHP Milletvekili Mehmet Gökdağ, "Cumhuriyetimizin kurucusu, büyük komutan, eşsiz devlet adamı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, aramızdan ayrılışının 79’uncu yılında, ulusça, saygı, sevgi ve minnetle anıyoruz. Ulu Önder Atatürk, ülkenin içinde bulunduğu yokluk ve emperyalizmin işgaline boyun eğmemiş, kararlı adımlarla halkından aldığı güçle kazandığı eşsiz zaferlerle bağımsız Türkiye Devletini inşa etmiş, yaşadığı yüzyılın en büyük lideridir. Bizlere düşen en büyük görev, Atatürk’ün en büyük eserim dediği demokratik, laik, çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’ni, elde ettiği kazanımlardan ödün vermeden daha ileriye taşıyarak sonsuza kadar yaşatmak olmalıdır"

ŞAHİN: DEMOKRASİYE SAHİP ÇIKACAĞIZ

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin “Türk Milleti’ne esareti ve himayeyi asla yakıştırmayan ve bağımsızlık meşalesinin ilk fitilini 19 Mayıs’ta Samsun’dan ateşleyen Gazi Mustafa Kemal’i vefatının 79’uncu yıldönümünde saygı ve rahmetle anıyoruz” dedi. “Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da, her türlü yokluğa direnerek bin bir fedakârlıkla bu toprakları bizlere vatan kılan atalarımıza layık olmak için tüm gücümüzle çalışacağız” diyen Şahin, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Gaziantep nüfusuna kayıtlı hemşerimiz Gazi Mustafa Kemal’in hatırasına sahip çıkarak yüksek hedeflere emin adımlarla yürüyeceğiz. O’nun en büyük eseri olan Cumhuriyetin 100’üncü yılında dünyanın ilk 10 ekonomisi olma hedefimizi gerçekleştirmek en büyük arzumuzdur"

ÖZKEÇECİ: RAHMETLE YARD ERİYORUZ

AK Parti Gaziantep İl Başkanı Mehmet Eyup Özkeçeci mesajında, "Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal'i, ebediyete irtihalinin 79'uncu yıldönümünde saygı ve rahmetle yâd ediyoruz" dedi. Özkeçeci, "Gazi Mustafa Kemal'in 'en büyük eserim' dediği Cumhuriyetimiz, 94 yıl boyunca yaşanan tüm badirelere rağmen, gururla onurla dimdik ayaktadır ve geleceğe her zamankinden daha büyük bir ümitle, daha büyük bir kararlılıkla yürümektedir. Türkiye, son 15 yılda her alanda hayata geçirdiği kapsamlı reformlarla, devleti milletle kucaklaştıran politikalarıyla, bunu en iyi biçimde ispatlamıştır"

TAHMAZOĞLU: ATATÜRK’Ü SAYGIYLA ANIYORUZ

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Cumhuriyetimizin kurucusu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, vefatının 79. yılında rahmet, minnet ve şükranla andığını belirterek: "10 Kasım, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk için yas günü değil, aynı zamanda o nun ideallerini gerçekleştirme konusundaki kararlılığı göstermemiz gereken bir gündür" dedi.

FADILOĞLU: BÜYÜK BİR LİDER

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 79. yıldönümü nedeniyle yayımladığı mesajda, “Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmetle anıyorum” ifadesini kullandı. Fadıloğlu, "Atatürk, son nefesine kadar milletimizin her alanda yücelmesi için çaba göstermiştir. İleri görüşlülüğü, eserleri, barışçı kimliği, dünya gerçeklerini iyi bilmesi, insani değerlere verdiği önem ve evrensel düşünce yapısı, onu dünyanın saygın liderlerinden biri haline getirmiştir."

ASLAN: SAYGI VE MİNNETLE ANIYORUZ

Gaziantep Kent Konseyi Başkanı Mehmet Aslan; “Milletimizin, kendisine aydınlık yarınların kapılarını açan büyük devlet adamı Mustafa Kemal Atatürk’ün aziz hatırasının ortak hislerle yad edildiği bugün; herkese düşen en büyük görev; ''O’nu ve en büyük eseri olan Cumhuriyet'i anlamak, Cumhuriyet'in değerlerini her koşulda korumak, onun ideallerini, en ileri bir demokrasi bilinciyle hayata geçirmek ve böylece Ülkemizi aydınlık yarınlara taşımaktır. Ulusumuzun ışık kaynağı, çağdaş Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu, aydınlık Türkiye'nin sembolü, büyük önder ve düşünce adamı Mustafa Kemal Atatürk'ün yurttaşlarımızın gönlündeki erişilmez yeri hiçbir zaman değişmeyecektir.” dedi

GTO: BAĞLIYIZ

Ticaret Odası Meclis Başkanı Settar Konukoğlu ve Yönetim Kurulu Başkanı Beyhan Hıdıroğlu, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yas ve ağıtlarla değil, ülkemizin onun gösterdiği en iyi medeniyetler zirvesine doğru yükselmesi ile ruhunun şâd olacağını söylediler. Başkanlar, "Büyük Atatürk, açtığın yolda, gösterdiğin hedefler doğrultusunda ilerlemek aziz milletimizin her zaman ortak gayesi olmuş ve olmaya devam edecektir.”

ÇIKMAZ: MİNNETLE ANIYORUZ

GAİB Koordinatör Başkanı Abdülkadir Çıkmaz, Atatürk'ün vefatının 79’uncu yıldönümü dolayısıyla yayımladığı mesajda, "Atatürk’ün genç nesillere emanet ettiği ve ‘en büyük eserim’ dediği Türkiye Cumhuriyeti, kuruluş idealine uygun olarak özgür ve müreffeh dünyanın güçlü bir ülkesi, medeni milletler camiasının saygın bir üyesi haline gelmiştir. 10 Kasım’ın oluşturduğu kaçınılmaz hüzne rağmen, taşıdığı anlam bakımından 10 Kasımlar Atatürk'ün fikirlerinin en iyi şekilde anlaşılarak tatbik edileceği günler olarak kabul edilmelidir” dedi.

TİRYAKİOĞLU: SAYGI İLE ANIYORUZ

Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, “10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü ve Atatürk Haftası” dolayısıyla mesaj yayımladı. Tiryakioğlu, mesajında, Türk istiklal mücadelesinin başkomutanı ve Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü vefatının 79’uncu yılında saygı, rahmet ve minnetle andıklarını ifade etti.

TOPÇUOĞLU: TARİHE DAMGA VURAN BİR LİDER

Sanayi Odası Meclis Başkanı Mustafa Topçuoğlu, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün, barışçı kişiliği, reformları, düşünce ve yaptıklarıyla dünya tarihine damgasını vuran ve insanlığın saygı duyduğu bir lider olduğunu söyledi. Topçuoğlu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının yıldönümü nedeniyle yayımladığı mesajında, ebediyete intikalinin üzerinden 79 yıl geçmesine rağmen Türk milletinin kalbindeki yerini ve sevgisini korumayı başaran büyük bir devlet adamı ve komutan olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü rahmet ve şükran ile andığını kaydetti.

KONUKOĞLU: EMANETLERİNE SAHİP ÇIKIYORUZ

Sanayi Odası Başkanı Adil Sani Konukoğlu, ülkemizin istiklal ve istikbaline kast etmeye çalışan iç ve dış düşmanlara karşı Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün fikir ve düşüncelerinin bugün de bizlere yol gösterdiğini belirtti. Büyük Önder Atatürk’ün ebediyete intikalinin 79’uncu yıldönümü dolayısıyla mesaj yayınlayan Konukoğlu, “Bugün Büyük Önder’i kaybetmenin hüznünü bir kez daha yaşarken, öğretileri ışığında emanetlerine sahip çıkarak Türkiye Cumhuriyeti’ni yüceltmeye azimliyiz” dedi.

DAĞLI: ESERLERİYLE YAŞIYOR

SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı, “Cumhuriyetimizin Kurucusu Büyük Önderimiz Atatürk’ü, vefatının 79’uncu yılında, derin bir üzüntü ve kederle anarken, aziz hatırası önünde saygı ve şükranla eğiliyorum” dedi. Sadece Türk Milleti’nin değil, dünyanın da saygı, sevgi ve takdirini kazanmış bir lider olarak, kendini ülkesine adayan Büyük Önderin, kurucusu olduğu Türkiye Cumhuriyeti’nin varlığı ve devamlılığı için elinden gelen her türlü çabayı gösterdiğini kaydeden Prof. Dr. Dağlı, “Halkıyla iç içe bir yaşam süren Büyük Atatürk, fiziken aramızdan ayrılmış olabilir, ancak en büyük eseri olan Türkiye Cumhuriyeti ebediyete kadar yaşayacaktır. Bu büyük eseriyle birlikte Büyük Kurtarıcı da aramızda yaşamaya devam edecektir"

YILMAZ: KAHRAMAN BİR KOMUTAN

Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz, “Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, tarihe adını altın harflerle yazdıran ve hafızalardan silinmeyecek kahramanlıklara imza atan büyük bir devlet adamı, kahraman bir komutandır. Umutsuzluğun üst düzeyde olduğu bir zamanda, fikirleri ile bir ışık gibi doğan Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve milletimizin büyük bir özveri ile girdiği mücadele sonucu tarihe yön vermiştir” ifadelerine yer verdi.

YILDIRIM: ÇOK BÜYÜK KAYIP

Merkezi Gaziantep’te bulunan Anadolu Sağlık İşletmeleri Derneği (ASİD) Genel Başkanı Dr. Yusuf Ziya Yıldırım, “Büyük Önder, Örnek Devlet Adamı ve Cumhuriyetimizin Kurucusu Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikali sadece Türk Milleti için değil, dünya için de çok büyük bir kayıptır” dedi. Büyük Önder’in aramızdan 79 yıl önce ayrılmış olmasına rağmen yerinin hala doldurulamadığına dikkati çeken Dr. Yıldırım, “Bugün bile onun mirası bizlerin en büyük rehberi ve servetidir” ifadelerini kullandı.

TEZEL: DEĞERLERİNİ YAŞATACAĞIZ

GAGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Bora Tezel, Ülkemizin düşman işgalinden kurtarılması, milletimizin yeniden doğuşu ve ülkemizin sürekli gelişmesi adına yüce Türk milleti ile büyük bir savaş vermiş Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e borçlu olduğunu vurguladı. Tezel, “Ülkemizin daha güçlü ve çağdaş bir yolda ilerlemesi için özellikle Türk gençliğine büyük görevler düşüyor. Gençlerimizin Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü daha çok anlayarak, birlik ve beraberlik içerisinde Atatürk’ün açtığı yoldan emin adımlarla yürüyerek Cumhuriyet’i ve değerlerini sonsuza kadar yaşatmalıdır” dedi.

ÇELİKTÜRK: ATATÜRK’Ü SAYGIYLA ANIYORUZ

İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Gökhan Çeliktürk Ulu Önder Atatürk’ün ölüm yıldönümü dolayısıyla yayınladığı mesajında “Dünyada ilkeleri, fikirleri, eserleri ile yaşayan ve daima yaşayacak olan Ata'mızı büyük bir özlem ve saygıyla anıyoruz” dedi. Çeliktürk demokratik, laik ve çağdaş değerlerle oluşturulmuş 'en büyük eser' olan Türkiye Cumhuriyeti'nin emanet edildiği genç nesiller olarak, Mustafa Kemal Atatürk’ün göstermiş olduğu yolda doğruluktan, eşitlikten, adaletten ve demokrasiden vazgeçmeden, bu emaneti koruyacaklarına bir kez daha söz verdiklerini ifade etti.