Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Lice'de yaşanan gelişmelere ilişkin, "Biz diyoruz ki artık evlere ateş düşmesin. Bu gördüğümüz görüntüler bizi de rahatsız ediyor. Ancak milletimiz sabırlı olsun. Milletin iradesinin önünde durabilmek mümkün değildir. Çözüm süreci milletin iradesidir, talebidir" dedi.

BUGÜN DAHA İYİ YERDEYİZ

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz bir dizi ziyarette bulunmak içinGaziantep'e geldi. İlk olarak Gaziantep Kolej Vakfı ile İpekyolu bağlantı noktasında incelemelerde bulunan Bakan Yılmaz, daha sonra 5. Zırhlı Tugay Komutanlığı'nı ile İl Jandarma Alay Komutanlığı'nı ziyaret etti. Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'i de makamında ziyaret etti. Burada gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Yılmaz,Diyarbakır'ın Liceilçesinde çıkan olaylarda 2 kişinin ölümünü protesto eden bir kişinin 2'nci Hava Kuvvet Komutanlığı'ndaki telin üzerinden atlayarak Türk bayrağını indirmesinin hatırlatması üzerine, geçmişi örnek göstererek bugün daha iyi yerde olunduğunu söyledi.

GEÇMİŞLE KIYASLAYIN

Mevcut duruma barış ortamından gelinmediğini, söyleyen Yılmaz, o dönem ortamın birçok kişi tarafından düşük yoğunluklu savaş olarak nitelendirildiğini belirterek, "Geçmişle bugünün kıyaslanması gerek. Geçmişte düşük yoğunluklu savaş var. Şimdi de milleti rahatsız eden görüntü var. Hangisi milleti daha çok rahatsız eder? Hangisi millete daha çok acı verir? Hangisi milletin yüreğini kanatır? Hangisi milletin enerjisini boş yere harcar?" diye konuştu.

ARTIK EVLERE ATEŞ DÜŞMESİN

En çok şehit cenazesine katılmış bir bakan ve Milli Savunma Bakanı olarak her gittiği yerde, "Bu ateş benim evime düştü, başkasının evine düşmesin. Bu acı son olsun" ifadelerini duyduğunu, bunu dışında milletin başka bir talebi olmadığını aktaran Yılmaz, "Ben yandım başkası da yansın' denebilir mi? 'Ben yandım o iki sefer yansın' denir mi? Bunun insanlıkla bağdaşır bir yanı var mıdır? Dolayısıyla biz diyoruz ki artık evlere ateş düşmesin. Bu gördüğümüz görüntüler bizi de rahatsız ediyor. Ancak milletimiz sabırlı olsun" diye konuştu.

MİLLETİN İRADESİ

Milletin talebine uymayanların millet tarafından tasfiye edileceğini dile getiren Yılmaz, "Milletin iradesinin önünde durabilmek mümkün değildir. Çözüm süreci milletin iradesidir, talebidir. Bugün muhalefet partileri 'Çözüm sürecine karşı değiliz ama' diyerek gidiyor ama geneli bu. Çözüm sürecini bu milletin tamamı destekliyor. Tamamı desteklediği için de bu çözüm sürecinde öncülük yapanlara bu millet 'Sen yoluna devam et' dedi. Aziz milletim biraz daha sabırlı olsun" dedi.

YENİ BİR YASAL DÜZENLEME YAPARIZ

Bakan Yılmaz, bir gazetecinin "Anayasa Mahkemesi'nin, milli savunma bakanının askeri hakimlere ceza verme yetkisini iptal ettiği" şeklindeki anımsatması üzerine, kendilerinin de yeni bir yasal düzenleme yapacaklarını aktardı.

Kamuda çalışanların hukuka uygun çalışması ve aksi durumda bunun bir müeyyidesinin olması gerektiğini vurgulayan Yılmaz, "Askeri mahkemeler kanununda değişiklik yapıyoruz. Sivil hakimlere verilmiş olan görev yerinin değiştirilmesi veya görevden el çektirme, meslekten çıkarma gibi cezaları kapsayan bir sistem getiriyoruz. Dolayısıyla da Anayasa Mahkemesi'nin kararının gerekçesini görelim. O gerekçeye uygun bir şekilde yeni bir yasal düzenleme yaparız" dedi.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise, Bakan Yılmaz'ın ziyaretlerinden dolayı memnuniyetini dile getirdi ve Bakan Yılmaz'a ziyaretin anısına bir hediye verdi. Büyükşehir ziyaretine Ak Parti Gaziantep Milletvekili Derya Bakbak, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Ak Parti İl Başkanı Ahmet Uzer ve çok sayıda partili katıldı.Bakan Yılmaz, Gaziantep'in Suriye sınırındaki Karkamış İlçesi'nde sınır hattındaki antik Kent kazılarının bulunduğu bölgede inceleme yaptı. Meral KINACILAR