Gaziantep Üniversitesi Tarih Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Celal Pekdoğan'ın, 'Gazi'den Gazi'ye adlı son kitabında, kentimizin tarihiyle ilgili ortaya koyduğu belge ve bilgiler gündeme bomba gibi düştü. CHP Şahinbey Belediye Meclis Üyesi Zeki Gürsel, Celal Pekdoğan'ın yazdıklarının doğru olduğunu belirtirken, Antep Savunması'na katılmayarak kentten kaçan zenginlerin Pancarlı köyünde teyzesinin kocası Beşir Ağanın yanına uğradıktan sonra Halep'e geçtiklerini söyledi.

SAVAŞTAN SONRA YİNE UĞRAMIŞLAR

Antep Savunması'na katılmayarak kentten kaçan zenginlerin Pancarlı köyünde Beşir Ağa'nın odasında konakladıktan sonra Halep'e geçtiklerini belirten Gürsel, "Savaş sonrası bu insanlar yine Beşir Ağa'nın odasında bir gün konakladıktan sonra Antep'e geliyor. Bu arada Beşir Ağa, CHP Şehitkamil Belediye Başkan Adayı Fethi Albayram'ın babası" dedi.

ŞAHİNBEY'İ BİZİM AİLEMİZ GÖMMÜŞ

Gaziantep Savunması'nın ağırlıklı olarak Kilis yolunda geçtiğini, Şahinbey şehit olduğunda dedesinin (Ali Ağa) çete reisi olduğunu anlatan Zeki Gürsel, "Dedem Şahinbey'in naaşını alıyor köyümüze getiriyor. Ninem (Behiye) yaralarını temizliyor. Ninem, Şahinbey'in yüzünde gözünde birşey olmadığını, sadece döşünde süngü yarası olduğunu söylerdi. Yani Şahinbey'i bizim aile gömüyor. Naaşı 60'larda köy mezarlığından alınıp bugünkü yere getiriliyor" dedi. Meral KINACILAR