GAMEK, Suriye’de yaşanan acı olayların özellikle çocuklar üzerinde oluşturduğu olumsuz etkileri silmek için yaptığı faaliyetlere bir yenisini daha ekledi.

GAMEK Suriyeli Misafirler Bilgi ve Eğitim Merkezi 1 ve 2’de Terapist Ezgi İçöz ile Akıl ve Ruh Sağlığı Uzmanı Halid Eide, çocuklarla interaktif iletişim kurarak tiyatro ve oyun terapileriyle savaşın yıkıcı etkilerini onarmaya çalıştı.

İÇİRE KAPANIKLAR

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları Genel Koordinatörü Ramazan Dündar, “Savaş sırasında aile fertlerini yitiren, kaos ve korku ortamını yaşayan çocukların sınıfta suskun ve içine kapanık olduklarını tespit ettik. Kaos ortamından kurtularak Türkiye’ye sığınmalarının üzerinden uzun bir süre geçmesine rağmen halen savaşın korkusunu üzerinden atamadıklarını gördük. Minik yüreklerin içindeki bu acı veren duyguları aşmalarına yardımcı olabilmek adına bu etkinliği düzenledik. Resimler yaparak iç dünyalarını yansıttılar. Aslında nasıl bir dünya istediklerini resimleriyle anlattılar. Sanat ve Tiyatro terapisiyle de hem keyifli vakit geçirdiler hem de içe kapanıklıklarından bir nebze de olsa kurtuldular.” açıklamasını yaptı.

TOPLUMA KAZANDIRILMASI ÖNEMLİ

GAMEK’in Gazianteplilerin topluma kazandırılması için uğraş verdiğini dile getiren Dündar, “Bu güne kadar kurslarımızla 90 bin kişiye ücretsiz eğitim verdik. Kursiyerlerimizin bir çoğu sektörlerine uygun işlerde çalışma imkanı buldu. Toplumsal duyarlılığın arttırılması için verdiğimiz çabada her zaman kazançlı çıkan ülkemiz olacaktır. Suriyeliler okulu da bu duyarlılığa verdiğmiz önemin en büyük kanıtıdır. Bu duyarlılığın hiçbir zaman yitirilmemesi gerekiyor.” dedi.

HABER MERKEZİ