Gaziantep Üniversitesi Türkçe Öğretim Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından “TÖMER’ler Arası 10. Türkçe Konuşma Yarışması” düzenlendi. Yarışmaya katılan öğrenciler birbirinden farklı konularda Türkçe konuşmalar ve gösteri sundu. Yarışmada Bülent Ecevit Üniversitesi'nin Bosna Hersekli öğrencisi Dzenana Salaka’nın ‘Savaş’ konulu ‘Türkçe Tiyatrosu’ büyük beğeni kazandı. Daha sonra sahneye çıkan Çukurova Üniversitesi'nin Ugandalı öğrencisi Peter Matovu, Türkçe stand-up gösterisiyle izleyenlere unutulmaz bir gün yaşattı.

28 YABANCI ÖĞRENCİ KATILDI

GAÜN Atatürk Kültür Merkezi'nde yapılan yarışmaya; Abant İzzet Baysal Üniversitesi, Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, Akdeniz Üniversitesi, Başkent Üniversitesi, Bülent Ecevit Üniversitesi, Çukurova Üniversitesi, Ege Üniversitesi, Erciyes Üniversitesi, Gazi Üniversitesi, Gaziantep Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, Karatay Üniversitesi, Necmettin Erbakan Üniversitesi olmak üzere 14 üniversiteden 28 yabancı öğrenci katıldı.

TÜRKÇE HER YERDE KONUŞULUYOR

Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Yavuz Coşkun, dünyada artık Türkçe’nin konuşulur hale geldiğini vurgulayarak, “Yıllar geçti Türkiye artık kural koyan ülkelerden büyük ülkelerden biri haline geldi. Dünyada birçok yerde Türkçe konuşulur hale geldi. Türkiye’ye bakıyoruz, Türkiye birçok konuda cazibe merkezi haline gelmiş artık komşu kardeş ülkelerden özellikle Ortadoğu coğrafyasından, Afrika ülkelerinden, Asya ülkelerinden daha yoğun olmak üzere Avrupa ve Amerika’dan da öğrenciler, misafirler buraya gelip çalışma yapmak istiyorlar” diye konuştu.

ŞAMPİYONLAR AÇIKLANDI

Yarışmanın sonuçlarını açıklayan Gazi Üniversitesi Türkçe Eğitim Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Özbay, yarışmaya katılan bütün öğrencilerin aslında birinci, şampiyon olduğunu belirterek, bütün kurumları ve öğrencileri tebrik etti. ‘TÖMER’ler arası 10. Türkçe Konuşma Yarışması’nda birinci olan Bülent Ecevit Üniversitesi'nin Bosna Hersekli öğrencisi Dzenana Salaka, ikinci Gaziantep Üniversitesi'nin Kenyalı öğrencisi Joseph Uguti Gıchumbi ve üçüncü olan Akdeniz Üniversitesi'nin Afganistanlı öğrencisi Sayed Yasin Rahmani’ye GAÜN Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cahit Bağcı tarafından ödülleri takdim edildi.

ÖDÜL VERİLDİ

Aynı zamanda dereceye giren birinci, ikinci ve üçüncü olan öğrencilere üç üniversitenin TÖMER müdürlükleri tarafından Gazi Üniversitesi adına Şebnem Gökalp, Bülent Ecevit Üniversitesi adına Gülbanu Duman ve Hacettepe Üniversitesi adına Canan Akkoyun tarafından ödül takdim edildi. LEYLA ÖZEKŞİ POLAT