Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’i makamında ziyaret eden ABD'nin Adana Konsolosu John Espinoza, Suriye'deki iç savaşın Türkiye ve ABD'nin ulusal güvenliğine tehdit oluşturduğunu söyledi.

ABD'nin Adana Konsolosu Espinoza, ziyarette özellikle Suriye’de yaşanan olayların çözümünün kolay olmadığını ifade etti. Türkiye'ye sığınan ve Suriye'de yaşayan insanların önemli ihtiyaçları olduğuna işaret eden Espinoza, bu konuda üzerlerine düşeni yapmaya çalıştıklarını söyledi. Bu insanların acil yardım alabilmeleri hususunda ortak çalışmaları gerektiğine de işaret eden Espinoza, “Bütün bu çabalarda Türkiye ile ortak çalışmaya kendimizi bağlı ve adamış hissediyoruz. Şuanda Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği'ne en fazla katkı sunan ülke ABD’dir. Buradaki iç savaş Türkiye ve ABD'nin ulusal güvenliğine de tehdit oluşturuyor” dedi.

İŞBİRLİĞİNE HAZIRIZ

Başkan Şahin ise Suriyeli sığınmacılarla ilgili çeşitli çalışmalar yaptıklarını ve bu konuda her türlü işbirliğine hazır olduklarını belirterek, “Bölgede yaşanan iç çatışmalar nedeniyle yüzlerce Suriyeli kentimize akın etti. Buraya ve Türkiye’nin dört bir yanına yayılan Suriyelilere kapımızı açarak onları ağırlıyoruz. Özellikle kentimizde bulunan Suriyeli çocukların da eğitimi konusunda gerek belediye olarak gerekse de hükümetin önemli çalışmaları var. Süreç boyunca misafir olarak kabul ettiğimiz Suriyelilerin ihtiyaçlarını karşılamaya çalışacağız. Umarım bölgedeki sorun bir an önce biter ve buradaki Suriyeli kardeşlerimiz ülkelerine dönerek huzur içinde yaşarlar” dedi. İHA