Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, müzik eşliğinde satranç hamlelerini öğrenen küçük yaştaki öğrenciler ile bir araya geldi. Başkan Tahmazoğlu, Şahinbey Belediyesi Hanımlar Yüzme Havuzu Spor ve Kültür Merkezi’nde satranç eğitimi alan öğrenciler ile yakından ilgilendi.

Sosyal ve kültürel çalışmalarıyla ön plana çıkan Şahinbey Belediyesi, gelecek nesillerin daha zihinde ve başarılı olabilmesi adına eğitim çalışmalarını sürdürüyor. Şahinbey Belediyesi bünyesinde bulunan 65 sosyal tesislerde 30 ayrı branşta eğitim veriliyor. Şahinbey Belediyesi Hanımlar Yüzme Havuzu Spor ve Kültür Merkezi’nde, yaşları 5 ile 12 arasında değişen toplam 82 çocuk, 4 gurup halinde haftanın 5 günü müzik eşliğinde satranç hamlelerini öğreniyor. Eğlenceli öğretim tekniği sayesinde çocuklar 1 buçuk ay gibi kısa bir sürede satranç oynamayı öğreniyor.

HAMLELERİ ÖĞRENİYORLAR

Ziyarette konuşan Başkan Tahmazoğlu, şunları söyledi: “Sosyal tesislerimizde 30 ayrı branştan biri de satranç. Özellikle burada küçük kardeşlerimiz ve orta yaştakiler satranç öğreniyorlar. Bu kişilerden biri olan Erkan Tümay, anasınıfına gidiyor. 2 aydan beri kursumuza gidiyor ve satranç öğreniyor. Satrancı iyi öğrenmesinin amacı da ilerde belediye başkanı olmak. Şimdiden hamleleri, ne yapması gerektiğini iyice öğreniyor. Öğrencilerimizi tebrik ediyoruz. Şahinbey Belediyesi Hanımlar Yüzme Havuzu Spor ve Kültür Merkezi’nde müzik eşliğinde satrancın hamleleri çocuklara sevdirilerek, şarkı ile öğretiliyor. Bu da ayrı bir öğretme metodu. Ben öğretmen ve öğrencilerimiz kutluyorum.” dedi.

SATRANÇ ZEKA OYUNUDUR

Satranç Eğitmeni İlknur Bitkin, satranç kursu sayesinde çocukların hızlı ve doğru düşünebilmeyi ve olaylara doğru yorumlarla yaklaşabilmeyi öğrendiklerini söyledi. Satrancın bir zeka oyunu olduğunu belirten İlknur Bitkin, 5 yaşındaki bir çocuğa satrancın zeka oyunu olduğunu anlatamadıklarını, bu yüzden de satranç oyununda taşların hamlelerini müzik eşliğinde öğrettiklerini ifade etti. Bitkin, kendilerine ve öğrencilerine imkan sağlayan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’na ve ekibine teşekkür etti.