Şehitkamil Belediyesi 2014 Yılı Yaz Spor Okulları bünyesinde organize edilen satranç spor okulunda bir dönemde 200’e aşkın kursiyer eğitim görüyor. Şehitkamil Belediyesi Satranç Merkezinde, satranç branşının inceliklerini öğrenen satranç sevdalıları, birbirinden özel ve renkli eğitimlere tabi tutuluyor.

SATRANÇLA TANIŞMAYAN KALMASIN

Şehitkamil Belediyesi Satranç Merkezinde, eğitim faaliyetlerinin sürdüğü 2014 Yılı Satranç Yaz Spor Okulunda, 8 farklı grupta 200’e aşkın kursiyer eğitim görüyor. Yaz tatilini verimli geçirmek isteyen yüzlerce öğrencinin yoğun ilgisiyle karşılaşan satranç spor okullunda eğitim faaliyetleri, yaş gruplarına özel hazırlanan programlarla hafta içi ve hafta sonu olmak üzere büyük bir hızla devam ediyor. Şehitkamil Belediyesi Satranç Merkezi Eğitmeni Veysel Çankaya, Satranç Yaz Okulu ile ilgili yaptığı açıklamada, “Şehitkamil Belediyemizin halkın hizmetine açtığı satranç yaz spor okullarında 7’den 77’e herkesi satrançla buluşturma fırsatı elde ettiğimiz için çok mutluyuz. Merkezimizde bu güne kadar binlerce kursiyerimize eğitim verdik. Satranç Merkezimizde düzenlediğimiz bir çok yarışma ve şampiyona ile çok geniş kitlelere ulaşabilme imkanı yakaladık. Şu anda 2014 Yılı Yaz spor okulunun 1. dönemini icra ediyoruz ve bu dönemde iki yüze aşkın sporcumuza eğitim veriyoruz. Yaz döneminin sonuna kadar hedefimiz çok daha geniş kitlelere ulaşmak. Merkezimizin kapıları tüm Gaziantepliler için ardına kadar açık. Tüm çocuklarımızı satranç sporuyla tanıştırmak ve satrancın birbirinden yararlı etkileriyle buluşturmak istiyoruz. Tüm hemşerilerimizi Şehitkamil Belediyesi Satranç Merkezine davet ediyoruz” diye konuştu.

KİŞİSEL GELİŞİMİMİZE BÜYÜK KATKI SAĞLIYOR

Şehitkamil Belediyesi Satranç Yaz Spor Okulunda eğitim gören kursiyerler kendilerine sağlanan imkanlardan oldukça memnun. Tamamıyla satranç branşına özgü bir merkezde, modern imkanlarda eğitim gördüklerini ifade eden satranç yaz spor okulu öğrencileri; "Satranç öğrenmenin kişisel gelişimlerine büyük katkı sağladığını, planlı hareket etmenin önemini ve gerekliliğini kavrattığını aynı zamanda satranç oynamanın kendilerine olan güvenleri konusunda büyük katkı sağladığını belirttiler.