Gaziantep İl Genel Meclisi tarafından Çok Katlı Otopark'ın ardından, otoparkın altında bulunan üç dükkanın da satış kararı alındı. Satış kararı Meclisten CHP'li meclis üyelerinin red oylarına karşılık oy çokluğu ile geçti. Mecliste ayrıca Nurdağı'nda bulunan Biber Fabrikası'nın okul yapmak için milli eğitime tahsisi için de karar alındı. CHP'li Meclis üyeleri, özel idarenin mallarının tek tek elden çıkarıldığını, bunun doğru olmadığını belirterek, "Satmayın, tahsis edin" dediler.

3 DÜKKAN İÇİN SATIŞ KARARI ÇIKTI

İl Genel Meclisi'nin Nisan ayı ilk oturumunda Mülkiyeti Özel İdare'ye ait Şahinbey ilçesi Düğmeci Mahallesi ada 577, parsel 135'te kayıtlı çok katlı otoparkın müştemilatında bulunan 3 Adet dükkanın satışına ilişkin imar ve bayındırlık komisyonu ile plan ve bütçe komisyonunca tanzim olunan müşterek rapor görüşüldü. Bu üç dükkanın Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü'ne satışının yapılması kararına CHP'li meclis üyeleri 'satış' bir kurumu olmaz, genele açık olur diyerek karşı çıktılar. Gündem maddesi CHP'li meclis üyelerinin red oylarına karşılık oy çokluğu ile meclisten geçti.

İMAM HATİP'E RED

Nurdağı ilçesi Başpınar köyünde mülkiyeti İl özel idaresine ait, 1 pafta 2208 parselde kayıtlı 20.706,93 metrekarelik taşınmazın (biber fabrikası) satışının yapılmasına ilişkin imar ve bayındırlık komisyonu ile plan ve bütçe komisyonunca tanzil olunan müşterek rapor görüşüldü. Biber fabrikasının satışı yerine buranın milli eğitime tahsisine karar verildi. CHP'li meclis üyelerinin bazısı burasının imam hatip ve yurt yapılacağı gerekçesiyle red oyu kullanırken, gündem maddesi oy çokluğu ile meclisten geçti.

NE VAR NE YOK SATIYORLAR

CHP'li Meclis üyelerinden Mehmet Yalçınkaya ve Ahmet Topal, satışa karşı olduklarını belirterek, "Önümüze her ay satış gelmeye başladı. Çok katlı otopark ve dükkanların ardından, bu ayda önümüze Atatürk Bulvarı, Akyol Mahallesi'nde 5 adet dairenin okul binası yapılmak üzere satışı, Tepebaşı Mahallesi'nde Kız Meslek Lisesi vasıflı taşınmazın restore edilmek üzere Vakıflar Genel Müdürlüğü Gaziantep Bölge Müdürlüğü'ne satışı, Oğuzeli ilçesi Subaşı mahallesinde sulu tarla vasıflı fıstıklığın satışı, İbrahimşehir köyü'nde 20.000,00 metrekarelik taşınmazın satışı geldi.Ne var, ne yok satıyorlar. Biz satış yerine, mülkelerin tahsis edilmesinden yanayız" diye konuştular.