MHP Genel Başkan Yardımcısı, Gaziantep Milletvekili Prof. Dr. Edip Semih Yalçın, Gazetemizin gündeme getirdiği, Örnek Sanayi Sitesindeki cami alanının, ticari alana çevrilip ihaleyle satılması konusunu Meclise taşıdı.

Semih Yalçın, Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle TBMM’ye verdiği soru önergesinde, Gaziantep Büyükşehir Belediyesinin Örnek Sanayi sitesindeki cami alanı olarak ayrılan arsayı önce ticari alana çevirip, daha sonra ihaleyle sattığı haberlerinin basında yer aldığını belirterek, “Oldukça büyük bir alan teşkil eden Örnek Sanayi Sitesinde caminin olmaması, üstelik cami alanı olarak ayrılan yerin de ticari alan olarak satılması oldukça şaşırtıcıdır” dedi.

Yalçın, soru önergesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın cami hassasiyetine vurgu yaparak, “Gaziantep’in en değerli yeri olarak ön plana çıkan arazi hakkında Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in burası için meydan ve yeşil alan sözü verdiği, mevcut Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da Gaziantep’in en büyük camisini inşa ettireceği sözleri üzerine buranın ticari alan olarak satılması Gaziantep gündemini oldukça sarsmıştır” dedi.

Yalçın, Başbakan Davutoğlu’na şunları sordu:”

1-Örnek sanayi sitesindeki cami alanının ticari alana çevrilip ihaleyle satıldığı doğru mudur? Doğru ise kimlere ne kadara satılmıştır?

2-Gaziantep’in çarpık kentleşmesi sonucu yok olan yeşil alanlara ve meydanlara duyulan ihtiyaca rağmen bu arsanın ticari alan olarak satılmasındaki gerekçe nedir?

3-Örnek sanayi sitesinde cami yok iken, cami alanı olarak ayrılan yer neden ticari alan yapılmıştır? Burada bir rant mı söz konusudur? Öyle ise bu ranttan kimler faydalanmıştır?

4-Söz konusu araziyi satın alan Sağlamcılar Orman Ürünleri İnşaat Tekstil San. Şirketinin ortaklarından birinin Akp’de yönetici olduğu doğru mudur? Doğru ise ihaleyi almalarında bunun bir payı var mıdır?

5-Örnek Sanayi Sitesinde kaç işletme bulunmakta ve bu işletmelerde kaç kişi çalışmaktadır? Site sakinlerinin ihtiyacını karşılayacak en yakın cami ne kadar uzaklıktadır ve kapasite olarak yeterli midir?

6-Örnek sanayi sitesine yapılması planlanan cami alanının başka bir alana taşındığı söylemleri doğru mudur? Doğru ise burası neresidir? Siteye uzaklığı konusunda olumsuz hava şartları da göz önünde bulundurulmuş mudur?

7-Örnek Sanayi sitesindeki cami alanının ticari alana çevrilip satılması konusundaki tepkileri dikkate alıp, bu konuda tekrar bir çalışma yapmayı düşünüyor musunuz?

8-Gaziantep ilimizde cami alanının imarda değiştirilip satıldığı başka yerler de var mıdır? Buradaki amaç ticari kazanç mıdır?” Haber Merkezi