Alevi Kültür Derneği Gaziantep Şube Başkanı Av. Yılmaz Demirdelen, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'le yeni cemevleri yapılması konusunu görüştüklerini, Şahin'in bugüne kadar ilçe belediyelerinin bu sorunu neden çözmediklerine şaşırdığını söyledi.

Av. Yılmaz Demirdelen, Karataş ve İbrahimli'de acilen cem evlerine ihtiyaç olduğunu, Düztepe'deki cem evinin bölgedeki trafik yoğunluğundan dolayı ihtiyacı karşılamakta zorlandığını belirtti. Demirdelen, "Ulaşım problemimiz var. Biz belediyeler yapsın demiyoruz. Ayrımcılıktan vazgeçilsin. Belediyeden yer tahsisi istiyoruz. Diyanet bütçesinden alevi toplumuna da bütçe ayrılması lazım. Vekiller, belediye başkanları söz verdiler, sonuç yok" dedi.

Demirdelen, bu sorunu Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ile görüştüklerini dile getirirken, "Sayın Şahin, bu konu sosyal sorumluluk projesi dahilinde şimdiye kadar halledilmesi gerekirdi dedi. Ben de belediyeler siyasi merkezin tavrını bekliyorlar dedim. Sayın Şahin de öyle şey mi olur? Bugüne kadar bu sorunu sosyal sorumluluk projesi dahilinde halletmeleri lazımdı dedi. Daha sonra Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu'nu aradı, bu işi halledin dedi. Osman Toprak'ı da bu konuda görevlendirdi. Bakalım bekliyoruz" dedi. Meral KINACILAR