Gaziantep Baro Başkanı Bektaş Şarklı, Gaziantep'te bomba yüklü araçla gerçekleştirilen terör saldırısının ardından getirilen yayın yasağına itiraz etti.

Gelişme hakkında açıklama yapan Şarklı şunları ifade etti: “Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından basına yapılan açıklamayla öğrendiğim üzere, Gaziantep 3.Sulh Ceza Hakimi tarafından "01.05.2016 pazar günü gerçekleştirilen bomba yüklü aracın infilak ettirilmesi olayı hakkında 01.05.2016 tarih ve 2016/2926 D.İş. sayılı kararı ile 5187 Sayılı Yasanın 3/2 maddesi uyarınca 'yazılı, görsel ve internet medyasında, sosyal medyada her türlü haber, röportaj, eleştiri ve buna benzer yayın yapılmasının yasaklanmasına' şeklinde bir karar verilmiştir. Savcılığa konuya dair şikayetimiz 02.07.2013 tarihinde yapılmıştır. Şikayet tarihinden bugüne kadar tam 1 yıl 9 ay geçmesine rağmen şüphelilerin halen ifadeleri alınmamıştır.Bu şu açıdan önemlidir. Hazırlık aşamasında dosyada bulunan lehe ve aleyhe delilleri toplama savcılığın görevidir. Şikayet dilekçemizle birlikte ,müşteki Fatma Yıldız ve müşteki tanıklarının ifadeleri alınmış,ancak tıbbi müdahale anında operasyona katılan şüphelilerin ifadesinin alınmamıştır.Bu durum dosyada alınan Bilirkişi Raporunu da geçersiz hale getirmiştir. Şikayet dilekçemizde, özellikle “aydınlatılmış onam” dediğimiz hastalığın olası sonuçları ve komplikasyonlarının hastaya anlayabileceği şekilde operasyonu yapan hekim tarafından anlatılması olarak tanımlanan 30/04/2013 tarihli belgede yazılan yazılara müvekkil veya eşi tarafından doldurulmamıştır.Bu konu da şüphelilerin ifadesi alınmadığından açıklığa kavuşturulmamıştır. Müvekkilimin ameliyat sırasında kafasına yumrukla vurulduğu ve kendisine hakaret edildiğine dair beyanı olmasına rağmen ,yine şüphelilerin ifadesinin alınarak ,soruşturmanın bu yönüyle de yapılmış olması gerekirken ,bu husus da savcılık tarafından yerine getirilmemiştir.

BİLİRKİŞİ RAPORUNA DAİR EKSİKLİKLER:

Bilirkişi raporunda şüphelilerin olaya ve yukarıdaki açıklamalarımız doğrultusunda ifadeleri alınmamış olduğundan bu yönüyle eksik ve dolayısıyla usulsüzdür. Şikayet dilekçemizde önemle vurgu yapmış olduğumuz “aydınlatılmış onam”ın usulüne uygun olarak alınıp-alınmadığı hususunda raporda tek satır yer almamaktadır. Rapor bu yönüyle de eksiktir. )Yukarıdaki eksikliklerin giderilerek dosyadan İstanbul Adli Tıp Kurumundan Heyet halinde rapor alınmasına ilişkin talebimiz için de savcılık tarafından müspet veya menfi bir karar verilmiş değildir. Yukarıda belirtilen sebeplerden dolayı; Savcılık tarafından etkin bir soruşturma yapılmadan verilen 15/01/2015 Tarihli 2013/34975 Hz.ve 2015/1972 nolu kararsızlık takibine itirazımızla, takipsizlik kararının kaldırılmasına ve şüpheliler hakkında dosyadaki eksikliklerin giderilerek kamu davası açılmasını talep ediyoruz” Haber Merkezi