Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Türkiye’nin 81 ilinde düzenlediği ‘Sarıkamış Şehitlerini Anma Yürüyüşü’ kapsamında Gaziantep Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü organizasyonunda yürüyüş yapıldı.

Sarıkamış Şehitlerini Anma Yürüyüşüne, Gaziantep Vali Yardımcısı Nursal Çakıroğlu, Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, Gaziantep Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ömer Faruk Şiran, Emniyet Müdür Yardımcısı Behçet Şüküroğlu, Şahinbey İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Halit Kabakçı, öğrenciler ve vatandaş katıldı.

Demokrasi meydanında toplanan protokol, öğrenciler ve vatandaşlar ellerinde Türk bayrakları ve pankartlar ile yürüdü. Demokrasi meydanın da başlayan yürüyüş istasyon, Atatürk caddesinde yapılarak meydanda son buldu.

Yürüyüş öncesi açıklamada bulunan Gaziantep Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Şiran, Sarıkamış’la ilgili değerlendirmede bulunarak şunları söyledi: “Sarıkamış Türk tarihinin ve savaşlarının en acı ve hüzünlü olanlarından biridir. Bu acıyı, fedakarlığı, cesareti olması gereken şekilde anlayıp günümüz insanlarına anlatmalıyız. Sarıkamış’ın aslında acı bir yenilgi değil, vatana kendini kurban etmenin destanı olduğunu anlatmalıyız. Vatanın bağımsızlığı, bütünlüğü ve istikbali için bundan yaklaşık 100 yıl önce kahraman ecdadımız, Sarıkamış’ta canlarını hiçe saymışlardır. Sadece Sarıkamış’ta mı? hayır. Bu dram Sarıkamış’la birlikte Çanakkale’de, Balkanlar’da, Yemen’de de yaşanmıştır. Sarıkamış her türlü imkansızlıklar içinde kırık bir ümidi gerçekleştirmeye yönelik sonu hazinle biten bir harekattır.”

Yapılan yürüyüşün ardından öğrenciler Demokrasi Meydanında bulunan Atatürk anıtı önünde fotoğraf çektirdi.

İHA