Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, trafik sorununu çözmek amacıyla başlattığı projelerine hergün bir yenisini ekliyor. Büyükşehir Belediyesi, akıllı kavşaklar, 4 kavşakta U ve sola dönüş yasağının ardından şimdi de bazı kavşaklarda sarı ışıkları kaldırmaya başladı. Ancak bu uygulama vatandaşın büyük tepkisini çekti. Buna birde trafik ekiplerinin ceza yazması, sürücüleri çileden çıkarttı. Dün Kalyon ve Çetinkaya kavşağı arasında araçları durdurup ceza yazan polislerle sürücüler arasında çok sert tartışmalar yaşandı. Sürücüler bu uygulamaya büyük tepki gösterirken, trafik ekipleri ise, bunu büükşehir belediyesinin yaptığını ifade etti.

SARI YANMAYINCA SÜRÜCÜLER ŞAŞIRIYOR

Sarı ışık uygulamasının kaldırıldığı bazı kavşaklarda sürücüler, aniden yeşilden kırmızıya dönüşte cezalı duruma düşüyorlar. Özellikle kameraların olduğu kavşaklar bu geçişleri görüntüleyince, polisler ile vatandaşlar arasında sert tartışmalar yaşanıyor. Dün gazetemizi arayan çok sayıda sürücü, bu uygulamanın tuzak olduğunu ve bayram öncesi cezaya çarptırılmalarının haksızlık olduğunu dile getirdi. Büyükşehir şu anda trafiğin yoğun olduğu Kalyon, Çetinkaya ve Başkarakol kavşağında sarı ışıkları iptal ettirdi. Sarı lambanın yanmaması nedeniyle çoğu sürücü kırmızı ışıkta geçerek cezaya maruz kalırken, kavşaklarda özellikle akşam saatlerinde kavga gürültü eksik olmuyor.

İKİ HAFTA ÖNCE BAŞLADI

Büyükşehir Belediyesi, trafiğin yoğun olduğu birçok kavşakta trafik yoğunluğunu azaltmak için yaklaşık iki hafta önce sarı ışıkları iptal ettirdi. Akıllı kavşak çalışmasından dolayı deneme amaçlı iptal edilen sarı ışıklar, durumdan habersiz olan vatandaşların mağduriyetine yol açtı. Özellikle akşam saatlerinde trafiği kilitleyen uygulama nedeniyle kavşaklarda kavga gürültü eksik olmuyor. Çok sayıda vatandaş, böyle bir uygulama ile ilk defa karşılaştıklarını söylerken, "Sarı ışıkların iptal edildiğini duymadık. Keşke bir yerlere afiş olarak asılsa ve bilgi sahibi olsaydık. Trafikte seyir halindeyken, bir anda neye uğradığımızı şaşırıyoruz" dediler.

FAYDALI OLURSA DEVAM EDİLECEK

Sarı ışık iptal edilen kavşaklarda, trafikte rahatlama sağlanırsa, sarı ışık tümden iptal edilecek. Bu uygulamanın bazı illerde de olduğunu söyleyen büyükşehir belediyesine yakın kaynaklar, "Trafik akışında sağlıklı veriler elde edilirse uygulama devam edecek. Şu anda az da olsa bir iyileşme görülüyor. Ancak faydalı olup olmadığının anlaşılması için bir iki ay geçmesi gerekiyor. Faydasının olmadığı görülürse eski sisteme geçilecek. Başarılı olursa da 27 kavşakta uygulanacak" dedi. Meral KINACILAR