Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, trafik yoğunluğunu azaltmak için tam 50 kavşakta sarı ışığı iptal etmesinin yankıları sürüyor. Sürücülerin tepkisine yol açan, üstelik trafik polislerinin bu kavşaklarda bekleyip ceza yazmalarına sebepolan uygulamayı, Büyükşehir belediyesi yetkilileri savundu. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Settar Çanlıoğlu, Avrupa'nın bir çok ülkesinde sarı ışığın olmadığını belirtirken, "Almanya ve birçok Avrupa ülkesinde sarı ışık yok, kırmızı ve yeşil var" dedi. Başta Kalyon, Çetinkaya ve Başkarakol Kavşağı olmak üzere uygulanan sistemle, 2 Saniyelik bir kazanç elde edildiği belirtilirken, bu kaybın önlenmesiyle trafikteki yoğunluğun azaltılması bekleniyor..

GAZETEMİZ GÜNDEME GETİRDİ

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, trafikteki yoğunluğu azaltmak için proje üstüne proje yaparak uygulamaya sokuyor. Büyükşehir, akıllı kavşaklar, 4 kavşakta U ve sola dönüş yasağının yanısıra 160 kavşaktan 50'sinde sarı ışıkları kaldırdı. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin, bazı kavşaklarda sarı ışıkları kaldırdığı ve bu uygulamanın vatandaşın büyük tepkisini çektiği yönündeki haberimiz yine gündeme bomba gibi düşerken, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Settar Çanlıoğlu, uygulamanın devam edeceği yönünde sinyal verdi.

VATANDAŞ ALIŞTISettar Çanlıoğlu, sarı ışık iptalinin Türkiye'nin birçok ilinde de uygulandığını belirtirken, "Avrupa'da hiç sarı ışık yok. Kırmızı ve yeşil var. Almanya ve diğer Avrupa şehirlerinde de böyle. Kırmızıdan yeşile dönerken sarı yok. Yeşilden kırmızıya dönerken sarı yanıyor. 2 saniyelik kazanç var. Kayıp zamanı kurtarmış oluyoruz. Bu uygulamanın trafik yoğunluğuna katkısı var. Uzun süredir uygulanıyor. Bu uygulamada başarı görülüyor. İnsanlar sarı ışığı beklemiyor. Sarı ışığın olmamasına da alıştılar. Trafikteki yoğunluk azaldı" diye konuştu. Meral KINACILAR