Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı Genel Müdürü Besim Şişman, her şirketin milli olamadığını söyledi. Şişman, “Bayrağı ve ülkesi için çalışan her kurum ve kişi millidir. Bu anlamda Abdulkadir Konukoğlu millidir. Sanko özel sektör şirketi değil, milli şirkettir” dedi.

Sanko Holding Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, TPAO Sosyal Tesisleri’nde, özel sektördeki çeşitli şirkette görevli Bilkent Üniversitesi İşletme Fakültesi İşletme Yüksek Lisans Programı öğrencileri, öğretim üyeleri ve Yıldırım Beyazıt Üniversitesi İşletme Yüksek Lisans Programı’na katılan TPAO orta ve üst düzey yöneticileri ile öğretim üyelerine paylaşımda bulundu.

GELECEĞİN CEO’LARI

Toplantının açılışını yapan ve katılımcıları “geleceğin CEO’ları” olarak tanımlayan TPAO Genel Müdürü Şişman, “Misafirimiz milli bir insan. Milli bir insanı can kulağı ile dinleyelim. Adıyaman’da görev yaptığım için kendilerini uzaktan da olsa tanıyordum, bu vesile ile sizlerle beraber yakından tanıma fırsatı buluyorum” diye konuştu. Bilkent Üniversitesi İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erdal Erel ise toplantıyı, “yöneticilik konusunda başarısını ispatlayan Konukoğlu’nun anlatacaklarından yararlanmak için çok büyük bir ayrıcalık” olarak değerlendirdi.

KONUKOĞLU’NDAN BAŞARI HİKAYESİ

Sanko Holding kurumsal tanıtımı ve görsel olarak hazırlanan özgeçmişinin sunulmasının ardından konuşmasına başlayan Sanko Holding Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu ise Sanko’nun tarihçesi ve başarı hikayesini anlattı. Girişimciliğin arzu, cesaret, yılmamak ve her ne olursa olsun paniğe kapılmamayı gerektirdiğini vurgulayan Konukoğlu, şöyle devam etti: “Panik sonun başlangıcıdır. Hayal kırıklığına uğradığında panikleyen kesinlikle başaramaz. Hayal kurun, hedef belirleyin. Kolektif çalışın, tek başına hiçbir şey yapamazsınız. Takım çalışması yapan başarılı olur. Bilmemek değil, öğrenmemek eksikliktir. Sosyal sorumluluğunuzu bilecek ve paylaşacaksınız. Paylaşmak mutluluktur”

AİLENİN ROLÜ BÜYÜK

Konukoğlu, 15 yıl önce görevini 65 yaşına geldiğinde bırakacağını her platformda dile getirdiğini hatırlatarak, “İnsanlar görevi günü geldiğinde bırakırsa, kendisinden sonra gelene yol gösterir, kurumun badirelere girmesine engel olur. Ayrıca, olaylara dışarıdan baktığınızda neler yapılması gerektiğini daha kapsamlı görüyorsunuz” dedi. BÜLTEN