Gazi Üniversitesi Tıp Etiği ve Tıp Tarihi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Nesrin Çobanoğlu, SANKO Üniversitesi’nde “Tıp Alanı ve Hekimlik Sanatı” konulu konferans verdi. Çobanoğlu, “Hastanesi iyi olmayan bir tıp fakültesinde, iyi hekim de olamazsınız. Siz bu konuda çok şanslısınız" dedi.

SANKO Üniversitesi’nde konferans vermekten dolayı çok mutlu olduğunu belirten Prof. Dr. Nesrin Çobanoğlu, “yeni meslektaşları” olarak tanımladığı öğrencilere hoş geldiniz diyerek sözlerine başladı. Üniversitenin evrensel bilgi demek oldu ğunu kaydeden Prof. Dr. Çobanoğlu, “Bir Gaziantepli olarak burada, dünya çapında bir üniversite kurulduğu için çok gurur duydum” dedi.

“Tıp, geçmişten günümüze en uzun süre eğitim alan meslektir. Her zaman ilerleyen, her an gelişen meslek mensupları olacağız” diyen Prof. Dr. Çobanoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Hastanesi iyi olmayan bir tıp fakültesinde, iyi hekim de olamazsınız. Değişik hasta vakalarını görmeden iyi bir hekim olamazsınız. Siz bu konuda çok şanslısınız. Üç temel noktaya dikkatinizi çekmek istiyorum; bilgi, çok iyi ve donanımlı bir bilgi almalıyız. El becerisi, bir sürü beceriye sahip olmak zorundayız. Ayrıca hekimliğin değer gündemi bizim için çok önemli konular.”

“Hekimler Nasıl İnsanlardır?”, “Tıp - Tıp Alanı Nedir?”, “Tıp ve Tıbbın Yöntem Bilgisi Nedir?”, “İnsan Etkinliği Olarak Tıp, Tıbbın Amacı Nedir?” konularında da bilgiler aktaran Prof. Dr. Çobanoğlu’na sunumunun ardından, SANKO Üniversitesi Tıp Fak ültesi Dekanı Prof. Dr. Salih Murat Akkın tarafından bir armağan ve teşekkür belgesi takdim edildi. Bülten