Anasınıflarına İspanyolca dersi

Özel Sanko Okulları Genel Müdürü Melike Toklucu, bu eğitim yılından itibaren, anasınıflarındaki öğrencilere İngilizce'nin yanı sıra,İspanyolca dil eğitimi vereceklerini söyledi. Özel Sanko Okulları'nda, anasınıfları, ilkokul 1. Sınıf, ortaokul 5. Sınıf, Fen ve Teknoloji Lisesi 9. Sınıf, Sanko Koleji 9. Sınıf ve ara sınıflara yeni kayıt yaptıran öğrencilerin velilerine yönelik "veli bilgilendirme toplantısı" düzenlendi.

YOL HARİTASI ÇİZDİK

Toplantıda konuşan Özel Sanko Okulları Genel Müdürü Melike Toklucu, yeni bir yol haritası ile 2014-2015 eğitim-öğretim yılına hazırlandıklarını belirterek, şöyle devam etti: "Yaparak - yaşayarak öğrenmeye dayalı bir sistemimiz var. Okulumuz bünyesinde Türkiye’de pek az hastanede yer alan genetik laboratuvarı, mühendislik araştırma ve deneylerinin yapıldığı robotik ve mekatronik laboratuvarının yanı sıra, 20’nin üzerinde laboratuvar bulunuyor. Ayrıca bu yıl 3D dersliği, yenilenebilir enerji laboratuvarı ve ekolojik bahçe alanları oluşturduk.”

VELİLERİN DESTEĞİ ÇOK ÖNEMLİ

Öğrencilerin kitap okuma alışkanlığını kazanması, okul kurallarına uyması ve devamsızlığın olmaması için velilerin desteğini isteyen Toklucu, "Hedefimize ulaşmamız ancak okul, öğrenci ve veli işbirliği ile mümkün olabilir. Emek olmadan, çaba harcanmadan hedeflere ulaşmak mümkün değildir" diedi.

DİL ÇOK ÖNEMLİDİR

"Yabancı dil eğitimi önemlidir. Özellikle anasınıfından itibaren alınan dil eğitimi ileri yaşlarda kalıcı hale gelir" diyen Toklucu, sözlerini şöyle tamamladı: "Bu anlayışla anasınıflarımızda 2014-2015 eğitim-öğretim yılında dünyada İngilizce’den sonra en çok konuşulan dil olan İspanyolca öğretimine başlanacak. Öğrencilerimizin 5. sınıftan itibaren de İngilizce yanında Almanca ve İspanyolca dersleri olacak. 2014-2015 eğitim-öğretim yılının sağlıklı, mutlu ve başarı dolu bir yıl olmasını diliyorum." Bu arada, toplantı sonrasında anasınıfları ve 1. sınıfların öğretmen kuraları çekildi. BÜLTEN