HDP Gaziantep eş İl Başkanı Mehmet Karayılan, HDP Milletvekili Celal Doğan'ın istifasını isteyen kesimi savaş rantçıları olarak niteledi. Karayılan, "Sanki Celal Doğan savaş çıkartmış, savaşın, ölümlerin olması için sanki destek ve güç vermiş, demeç vermiş gibi bir algı yaratılmaya çalışılıyor. Bu insan, barış için birşey yapabilir miyim diye gelmiş" dedi.

HDP BARIŞIN GARANTÖRÜ

'HDP bu savaşın karşısında duran tek güç' diyen Karayılan, "Bunun içerisinde Celal Doğan milletvekili olarak partinin, genel tutumunun barış ve demokrasinin yanında olduğunu zaten ifade emiş. Bizim toplumda bir söz söylendiğinde arkasında bir şey aranmak isteniyor. Celal Doğan cevap vermiş. Bunlar savaş rantçılarıdır. HDP bugün savaşın önüne geçmek için canını siper ediyor dokunulmazlık için meclise dilekçe veriyor. Savaşı durdurmak için canını ortaya koyuyor. Bunun arkasında da bir şey aramak, bu olayı kişisel bir meseleye götürüyor. Zaten vekilimiz kendi açıklamasını yaptı. HDP bu memlekette barışın garantörü. Türkiye demokrasisinin anahtarı, bu konuda kilit rolü oynuyor" diye konuştu.

KİMSENİN SESİ ÇIKMIYOR

Sınır içerisinde bütün illerde gerek yöneticiler, gerek duyarlı insanlara gözaltılar yapıldığını, HDP yöneticileri, milletvekillerinin hedef gösterildiğini belirten Karayılan, insanların tedirgin olduğunu söyledi. Bu sürecin HDP'nin Türkiye'nin geleceği, barışı açısından ne kadar elzem bir parti olduğunu gösterdiğini de ifade eden Karayılan, "Gerek partiler, gerek sivil toplum örgütleri, odaların sesi çıkmıyor. Ama HDP barışı dillendiriyor" şeklinde konuştu. Meral KINACILAR