Gaziantep'te, adliye önünde husumetli olduğu kişiler zannederek ateş açıp, 4'ü aynı aileden 5 kişinin ölümüne, 1 kişinin de yaralanmasına neden oldukları iddiasıyla tutuklanan 5 sanığın yargılandığı davada karar verildi. Mahkeme heyeti, 5 kişinin öldüğü saldırıda silahı kullanan sanık ve 2 azmettiriciye 5'er kez ağırlaştırılmış ömür boyu hapis, olaya yardım ettiği saptanan 2 sanığa ise 100'er yıl hapis cezası verildi.

Gaziantep'te geçen yıl 14 Mart günü adliyede boşanma davasından çıkan 4'ü aynı aileden 5 kişi, Adem Çelik'in kalaşnikof tüfekle ateş açması sonucu öldü, 1 kişi ise yaralandı. Olayın ardından yakalanan şüpheli, asıl hedefinin husumetlisi olan Gar ailesi fertleri olduğunu ancak grup halinde çıkan kişileri karıştırınca yanlışlıkla; Hatice Şenel Dedekurt, Mehmet Kenan Dedekurt, Atilla Dedekurt, Esra Sedef Dedekurt ve Zeki Erdem Öğümsöğütlü'yü öldürdüğünü, Hasan Kılıcı'yı da yaraladığını söyledi. Olayla ilgili yürütülen soruşturmada Çetin'le birlikte cinayeti planladığı saptanan Adem Çetin, Müslüm Çetin, Mehmet Nuri Çetin, Merve Berrin Bostan ve Mehmet Demir tutuklandı.

MAHKEME CEZA YAĞDIRDI

Tutuklanan 5 sanığın yargılandığı davanın 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde dün karar duruşması yapıldı. Duruşmada söz alan ve kalaşnikof tüfekle 5 kişinin ölümüne neden olan Adem Çetin suçu işlediğini tekrarladı ve pişman olduğunu söyledi. Sanıklardan, Müslüm ve Mehmet Nuri Çetin ise cinayeti azmettirdikleri iddiasını kabul etmezken, diğer sanıklar Merve Berrin Bostan ile Mehmet Demir ise sanıklara yardım ettiklerini ancak suça karışmadıklarını söyledi.

Sanıkları son kez dinleyen mahkeme heyeti, davada eksiklerin giderildiğini belirterek sanıklardan Adem Çetin'e 5 kez ağırlaştırılmış hapis cezası ile silah bulundurmak ve olayda 1 kişiyi yaraladığı için 10 yıl hapis cezası verdi. Mahkeme ayrıca cinayeti azmettirdiği ileri sürülen Müslüm ve Mehmet Nuri Çetin'e de 5'er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi. Mahkeme heyeti cinayet sanıklarına yardım ettikleri gerekçesiyle yargılanan Merve Berrin Bostan ile Mehmet Demir'e ise 5'er kez 20 yıl olmak üzere toplam 100'er yıl hapis cezası verdi.