Karamollaoğlu, "Sessiz bir çoğunluk var. Onun için buna dip dalga diyoruz. Toplum sessiz, şikayetini dile getirmekten endişe ettiği için sessiz. Sandıktan çıkacak sonuç şoke edecek. " dedi.

Saadet Partisi Cumhurbaşkanı Adayı Temel Karamollaoğlu, e-miting programı için ilimize geldi. Karamollaoğlu partililer tarafından Bilge başkan sloganlarıyla karşılandı. Uğur Plazada düzenlenen e-miting programının açılışında konuşan İl Başkanı Mehmet Karalar,seçime hazır olduklarını belirterek, seçimlerin ülkemize hayırlı olmasını diledi.

ÜNSAL:BAŞIMIZA SİZ BELA ETTİNİZ

Saadet Partisi 1. Sırada Milletvekili Adayı Ahmet Faruk Ünsal da konuşmasında şunları söyledi:"16 yıl boyunca koalisyon olmadan ülkeyi tek başına yöneten iktidar, seçime 1.5 yıl kala erken seçim kararı aldı. Bu millet size ne istedinizde vermedi? Liyakate dikkat etmediğiniz için FETÖ hem sizin, hem bizim hem bu ülkenin başına bela ettiniz. Ekonomik burhan ve siyasi krizle karşı karşıyayız. Bu sorunları üretenler çözüm adresi biziz diye karşımıza çıkıyorlar. Adalet önemli bir sorun. Adalet devletin dinidir. Ülkede seçim havası yok. Çünkü hukukla, merhametle ilişkisini kesmek siyasi iktidarın baskısı altındayız. İnşallah 24 Haziran'dan sonra değişim rüzgarını başlatacağız" dedi.

GAFLET İÇİNDELER

Partililere seslenen Temel Karamollaoğlu, "Başörtüsü problemini çözdüler. Ama meseleyi sadece bu açıdan görmek, diğer konuları görmemek büyük eksikliktir.İnancımızın temeli tevhid ve güzel ahlaktır. Önce adalet, merhamet, dürüstlük, yetim malına sahip çıkmak gibi devlet malına sahip çıkmak, çalmamak, çaldırmamak,işi ehline vermek geliyor. Siz bu vasıfları devre dışı bırakırsanız toplumun problemleri çözülmez. Gaflet içine düşmüş bir iktidarla karşı karşıya kalırız" dedi.

ŞANSI KULLANAMADILAR

İktidarın muhalefet gibi davrandığını söyleyen Karamollaoğlu, "Memleketi kurtaracağız diyor, kimden kurtaracaksınız? İtibarlı bir ülke olacağız, işsizliği, doları düşüreceğiz diyorsunuz. Siz düşürdünüz bu hale, sizin politikalarınızın sonucu bu noktaya gelindi. Bu millet tekrar tekrar bunlara şans verdi. Ama bu şansı kullanamadılar. Artık bundan sonra çözmeleri mümkün değil. Bunları sadece küçük bir azınlık görmek istemiyor" dedi.

ALLAH YARDIMCIMIZ OLSUN

Karamollaoğlu, bu kadar badireli bir dönemde Türkiye'nin hiç seçime gitmediğini belirterek, "Ciddi problemlerle karşı karşıyayız. Mevcut iktidar gerilim ortamı oluşturmada başarılı. ülkemizin bana göre en ciddi problemi kutuplaştırma, kamplaştırma. Kendilerinden olmayana hain diyorlar. Böyle bir ülkede problemler çözülmez. Allah yardımcımız olsun" dedi.

SONUÇ ŞOKE EDECEK

İstatistiklere bakıldığında sandıktan çıkacak sonucun şoke edeceğini belirten Temel Karamollaoğlu şunları söyledi:"Anketçiler eskiden 3 kişiden 2'sinden cevap aldıklarını, şimdi 3 kişiye sorduklarında ancak birinden cevap aldıklarını söylüyorlar. 100 kişiden ise 9-10'undan cevap aldıklarını dile getiriyorlar. Sandıktan çıkacak sonuç şoke edecek. Sessiz bir çoğunluk var. Onun için buna dip dalga diyoruz. Toplum tessiz, şikayetini dile getirmekten endişe ettiği için sessiz."

ŞİFA HASTANESİ OLACAK

'Kimse evinde rahat değil' diyen Karamollaoğlu, "İşadamı rahat değil, memur, gazeteci rahat değil. 24 Haziran'da ciddi bir değişiklik meydana gelecek. Bu değişim Türkiye'yi ileriye götürecek.Ülkenin problemleri belli. Kutuplaşma önemli sorun. Ekonomi çıkmazda. Enflasyon yükseliyor. İşsiz sayısı 3.5 milyon olmuş. Dış ticaret, bütçe açık veriyor. Borçlanma zirve yaptı. Sosyal adalet yok. Eğitimle başımız dertte. Bu iktidar döneminde en fazla değişim milli eğitimde oldu. Parayı betona gömdüler. Dış politikada çuvalladılar. Sağlık ilk defa Türkiye'de rant meselesi haline geldi.Şehir hastanelerine yüzde 70 doluluk sözü veriliyor. Biz iktidara geldiğimizde ilk işimiz şehir hastanelerinin adını değiştirerek şifa hastanesi yapmak." diye konuştu.

OBEZ OLDULAK, GÖMLEK DAR GELİR

Milli gömleği tekrar giymeye çalıştıklarını söyleyen Karamollaoğlu,"Artık bu gömlek size dar gelir.Çünkü obez oldunuz. Milli görüş gömleği adaleti, hizmeti, sanayiyi, şahsiyetli dış politikayı emreder. Avrupaya meydan okuyacaksın, ondan sonra onlar bizim vatandaşlarımızın canına okuyacak senin gıkın çıkmayacak. Ne yazıkki Kudüs İsrail'in başkenti oldu" dedi.

Karamollaoğlu, konuşmasının ardından soruları yanıtladı. Ardından iftar programına katıldı. Meral KINACILAR