Seçim önce sandık kurulu seçildi. Tıp Fakültesi Pediatri Anabilim Dalından Prof. Dr. Mehmet Keskin, Fen Edebiyat Fakültesi İngiliz Dili ve Edebiyatından Doç. Dr. Zekiye Antakyalıoğlu ve Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik bölümünden Yrd. Doç. Dr. Taner İnce sandık kuruluna seçildi.

ŞEFFAF SANDIK

700 civarında öğretim üyesinin bulunduğu Gaziantep Üniversitesi’nde 680 öğretim üyesinden 662'si oy kullandı. 4 kabinde oy kullanan öğretim üyeleri oylarını şeffaf sandıklara attı.

CEP TELEFONU VE ÇANTA YASAKTI

Seçim güvenliği nedeniyle oy kullanmaya giren öğretim üyelerine cep telefonu ve çanta yasağı uygulandı.

BASIN DIŞARI ÇIKARILDI

Rektör Coşkun’un açılış konuşmasının ardından oy kullanmayacak olan misafirlerle basın mensupları dışarı çıkarıldı.

GAZETECİ MURAT GÜREŞ'E GİRİŞ YASAĞI

Gazeteci Murat Güreş'e üniversiteye giriş yasağı getirildi. Güreş sosyal medyada kendi sayfasında yasakla ilgili "Gaziantep Üniversitesi'nde özel güvenliğe "Murat Güreş" kampüse alınmayacak, seçimleri izlemeyecek" şeklinde talimat vererek girişimi engelleyen, kamusal alanı işgal eden, haber alma hakkına tecavüz eden eski rektör ile eski genel sekretere en derin saygılarımı sunuyorum. Onlar gibi davranıp suç duyurusunda bulunmayacağım…" paylaşımını yaptı

SADECE GAZİANTEP27 VARDI

Rektörlük seçiminin sabahki bölümünü sadece Gazetemiz Gaziantep27 takip etti. Aynı zamanda ajansların da yer aldığı takipte, ilk gelişmeleri gazetemiz duyurdu.

REKTÖRÜN KURALINI ÇİĞNEDİ

Rektör Yavuz Coşkun, genel kurul salonunda sadece oy kullanacak akademisyenler ve öğretim görevlilerinin dışında herkesin dışarıya çıkmasını istedi. Ancak daha sonra salonda bir işadamının kaldığı gözlendi. Öğretim görevlilerinden birisi durumu güvenlik görevlilerine bildirmesi üzerine işadamı dışarıya çıkarıldı.