Bu seçimin adını ne koyarsanız koyun, sonunda 1 Kasımda hepimiz istesek de istemesek de, sandık başına götürüleceğiz.. Sonucunda mevcut milletvekili paylaşımından daha farklı bir değişimin olma ihtimalini yüksek görüyorum.. Zaten bunu 7 Haziran seçiminden hemen sonra yazmıştım.. Sanki bu seçimde kimsenin beklemediği bir patlama gerçekleşecek.. 7 Haziranda verilen mesajları almayanların, o tarihten sonra bir yerlerden düğmeye basılmasıyla birlikte askeriyle, polisiyle, siviliyle şehit edilip ülkenin adeta kan gölüne çevrilmesinin karşılığını sandıkta verecekmiş gibi gözüküyor.. Anaların babaların, eşlerin çocukların YETER ARTIK feryatlarını duymazdan gelenlerin, 1 Kasımda ağır bedel ödeme ihtimalini yüksek görüyorum.. Canı yanan, üzülen, kahrolan herkesin, sandıkta konuşması halinde sürpriz bir sonuçla karşılaşabiliriz..

AKP VE CHPDEKİ HAREKET, MHP VE HDPDE OLMAZ

Siyasetin Gaziantep ayağına geldiğimizde, galiba en ciddi değişim AK Parti ve CHPde olacak gibi gözüküyor. MHPnin Ümit Özdağ ile devam etmesi kesin. Tolga Orhan için kesin konuşamam, belki kaydırılma ihtimali olabilir. Bunu önümüzdeki günlerde göreceğiz. Ama ilk bakışta Özdağ ve Orhan devam edecek gibi gözüküyor. HDPde ise Celal Doğan ve Mahmut Toğrulun devam edeceği söyleniyor. Bu ikiliden biri değişirse, en şanslı ismin Osman Demirci olacağı ifade ediliyor..

AK PARTİDE İLK 5 SIRALAMASI ÇOK TARTIŞILACAK

Asıl çekişme AK Parti ve CHPde olacak.. AK Partide geçen hafta dile getirdiğim gibi özellikle ilk 4 sıranın değişimini partililer ısrarla dile getiriyor.. Zaten bunu yazdıktan sonra kapalı kapılar ardında yapılan konuşmalar resmen seslendirilmeye başlandı. Şimdi gözler genel merkezde. Orası da karışık aslında. Çünkü 12 Eylülde büyük kongre var. 18 Eylülde Yüksek Seçim kuruluna verilmesi gereken listeler için yeni seçilecek kurullar, milletvekili sıralamasında nasıl karar verecek, doğrusu çok bilinmeyenli bir denklem..

Aama AK Partide şu bir gerçek ki, özellikle ilk 5 deki mevcut sıralama mutlaka değişmeli.. Partililerin büyük bölümü bu düşüncede.. Asım Güzelbeyin aday olması, beklenenin aksine kabul gördü.. Bu kabul görüşün altında yatan gerçek, Güzelbeyin mevcut vekillerin bazılarından çok daha iyi olacağı düşüncesiyle şekilleniyor..

ŞİMŞEK ONAYLANIYOR, TAYYAR TARTIŞILIYOR

Partide şu anda bir anket yapılsa, özellikle ilk 4 sıralamasında en fazla istenen milletvekili Mehmet Şimşek çıkacaktır.. Bunları ben değil, konuştuğum partililer söylüyor.. Sanayi kesimi dahil, teşkilat ve belediyeler de Şimşeke sıcak bakıyor.. Şu anda en çok konuşulan isimler arasında gelen Şamil Tayyarın son dönemlerde yaptığı açıklamalar, belediyeler olsun, teşkilatlar olsun, partiler arasında olsun, sanayici kesiminde olsun ciddi manada tepki almışa benziyor.. Muhalefetin bile yapmadığı konuşmaları dile getirdiği söylenen Şamil Tayyarın, özellikle sanayicilere yönelik sözlerinden en çok AK Partiye büyük destek verenlerin alındığını belirtmeliyim. Ama şunu da unutmamak gerekir ki, 7 Haziran seçimi öncesi yine böyle bir teşebbüste bulunulmuş, hatta iş cumhurbaşkanına kadar aksetmiş, ama Şamil Tayyar 3. Sırada yerini almıştı.. Görünen o ki, AK Partide değişim özellikle ilk 5 de, bir veya en fazla iki olacaktır.. 5den sonrası için kürt dengesi gündeme getirilecektir. Özellikle Şanlıurfa ve Suruç gücü mutlaka hesaba katılacaktır.. Onun için Urfayı temsil edecek Urfalı veya Suruçlu bir isim üzerinde duruluyor.. Burada belirtmeden geçemeyeceğim, geçen seçimin en fazla çalışanı olarak gösterilen Menderes Karadumanın listede seçilecek bir sıralamaya konulma ihtimalinin olduğunu söylemeliyim..

KEMAL KILIÇDAROĞLU CHPYİ KARIŞTIRDI GİTTİ

CHPde durum daha karışık hale geldi. Genel Merkez her seçim öncesi Gaziantepten kiminle irtibata geçer kimi muhatap kabul ederse, kentin kaderi o isim veya isimlerin dudaklarından çıkacak sözlere göre şekilleniyor.. Yıllardır böyle devam etmesi yüzünden CHP bir türlü toparlanamıyor, 2ye düşen vekil sayısını 3e bile çıkartamıyor..Geçen hafta Kemal Kılıçdaroğlu ve ekibinin pat diye Gaziantepe gelmesi bile partiyi darmadağın etmeye yetti. Kim planlamışsa CHPyi nasıl birbirine düşürürüm demişse, galiba bundan iyisini yapamazlardı.

Anlaşılan o ki, Kemal Kılıçdaroğlu eğer Türkiyenin her yerinde Gaziantepteki gibi, düzenlenen toplantılarda mevcut milletvekilinin ayakta kalmasına ses çıkarmayıp seyirci kalıyorsa, kendi partilisiyle buluşmaktan kaçıyor, STKları yok sayıyorsa, az sayıdaki seçilmiş sanayicilerden aldığı bilgiye göre Gaziantep ekonomisini tanımayı yeterli buluyorsa, CHPnin işinin hiç te kolay olduğunu söyleyemem.. Şimdi milletvekili aday sıralamasında ilk 2 sonrasında 3 veya 4ncü sıraya konulacak isimler kimler olacak, bunu merakla bekliyoruz. Mehmet Şeker ve Mehmet Gökdağ için nasıl bir karar verilecek. Akif Ekicinin yeri kaçıncı sıra olacak. Geçen seçimin en çalışkan ismi Ali Peri ile birlikte genç adaylar nasıl değerlendirilecek.. Bunların hepsini nasıl olsa göreceğiz. Ama görüntü olarak, yapılacak değişiklikler nasıl şekillenirse şekillensin, kırgın ve öfke gruplarının 7 Haziran öncesindeki gibi oylarını CHPye vermeyeceklerini söylememe gerek yok diye düşünüyorum..

ELEKTRİK VE SU KESİNTİSİNDE

NİYE İLK AKLA GELEN FATMA ŞAHİN OLUR ?

Gaziantepte yaşayan bizleri gürültüye alıştırdılar, havai fişeklere, her taraftar sıkılan tabancalara, mahalle ortasındaki düğünlere alıştırdılar..Sağolsunlar kenti ortadoğu kasabasına dönüştürme konusunda büyük bir başarı gösteriyorlar.. Ama ne yaparlarsa yapsınlar, bu kenti yönetenler elektrik ve suların sık sık kesilmesini bu kentte yaşayanlara alıştıramayacaklar.. Çünkü elektrik ve su, insanların adeta can damarı.. İkisi olmadan sürdürülecek kent yaşamının işkenceden farkı olmaz. Zaten son dönemlerde Gaziantepte büyük bir kesim elektrik ve su işkencesi yaşıyor.. İşin trajikomik tarafı sık sık kesilen elektrik ve sularda birinci hedef kişinin Fatma Şahinin olması.. Oysa bende biliyorum ki, elektrik özelleşti, Fatma Şahinin yapabileceği birşey olamaz. Ama su için gelen şikayetlere hak vermeli elbette. Bunda en büyük etkenin Bilbordlar olduğunu söylemeliyim. İnsanlar bilbordlarda sürekli Fatma Şahini gördüğünden, Gaziantepte ne oluyorsa, özellikle olumsuz yönüyle Fatma Şahini hatırlıyorlar..

AKŞAM TRAFİĞİNDE KAVŞAKLARDA PARK YASAKLANMALI

Sayın Fatma Şahine bir önerim olacak.. Mesele akşam dönüş trafiğinde büyüklü küçüklü kavşaklarda araçların parketmesi.. Özellikle 2 aracın geçebileceği kavşaklarda her işyerinin önünde araçlar parkedilmiş vaziyette bırakılıyor. Haliyle o çift yol tek hatta düşüyor ve parketmiş bir-iki araç yüzünden oradaki trafik akışı yavaşlıyor, kuyruklar uzuyor.. Oysa o kavşakların yanında ara sokaklar var, araçlar oralara parkedilebilir. Fatma Şahin belediyenin ulaşım yetkililerine vereceği talimatla bu sorunun çözümünü sağlayabilir. Çok değil, akşam 2 saat bu kavşaklarda geçici olarak araç parkı yasaklanabilir. Alışveriş yapmak isteyenler de ara sokaklara yönlendirilebilir. Oralara örneğin 'saat 17-19 arası park etmek yasaktır' levhaları konulabilir.. O zaman trafik akışında inanılmaz bir hız sağlanır diye düşünüyorum..

HEPİNİZE İYİ HAFTALAR