MHP Gaziantep 1.Sıra Milletvekili Adayı Ümit Özdağ dün şehrimize gelerek seçim startını verdi. Özdağ, havalanında çok sayıda partili tarafından karşılanırken, gelenler arasında partiden ihraç edilenler, kırgın ve küsgünlerin de olması dikkat çekti. ‘7 Hazirana kadar durmayacağız, oturmayacağız, uyumayacağız’ diyen Özdağ, “İnşallah Allah’ın izni ve desteğiyle bu şehirde bugüne kadar alınmış en güzel sonucu alacağız. Fazla konuşmayıp çalışacağız. Bu arada sandığa sahip çıkmalıyız. Sandıktan bir tek oy kaptırmamalıyız.” dedi.

MHP İKTİDAR TALEP EDİYOR

Yüzlerce araçlık konvoy eşliğinde havaalandan şehir merkezine gelen Ümit Özdağ, 2. Sıra Milletvekili Adayı Av. Tolga Orhan’ın seçim bürosunun önünde kürsüye çıkarak partililere konuştu. Ne Mutlu Türküm diyene sloganları eşliğinde konuşan Ümit Özdağ, “Önümüzde Türkiye için hayati önem taşıyan bir seçim var. Bu seçimin sonucuna göre Anayasadan Türk milletinin adının çıkarılıp çıkarılmayacağına karar verilecek. Siz Anayasadan Türk milletinin adının çıkarılmasına izin verecekmiziniz?. Yine önümüzdeki seçimlerde bu coğrafyadaki uzun ve kanlı mücadelelerin sonunda kurulmuş olan Türkiye Cumhuriyetinin üniter ve milli devlet yapısının federal devlet yapısına dönüştürülmesine ve Güneydoğu anadolumuzda Öcalan’ın kontrolünde bir özerk yapının kurulmasına izin verecekmisiniz? Türk dış politikasını maceracı tutumlarla Ortadoğuda herkesle kavgalı hale getirerek Türk işadamlarının Ortadoğudaki bütün ülkelerden teker teker uzaklaşmasına yol açan hükümetin politikalarının bir 4 sene daha devam etmesine izin verecek misiniz? Tüketime ama sadece iç tüketime dayalı bir ekonomik politikanın artık iflas ettiğini bütün millet görüyor. Bunun yerine kalkınmayı, üretimi, çalışmayı yaşama geçirmesi için MHP iktidar talep ediyor destek verecek misiniz?” diye sordu.

FAZLA KONUŞMAYIP ÇALIŞACAĞIZ

‘Türkiye’yi borç altında ezilen bir ülke yerine, borçlarını ödemiş bir ülke haline getirmek için MHP’yi iktidara getirmenin yollarını ve adımlarını atacağız’ diyen Özdağ, “Sizlerin desteği ile MHP Gaziantep’te en iyi sonucu alacak. 7 Hazirana kadar durmayacağız, oturmayacağız, uyumayacağız. Gaziantep’te herkesin kapısını çalacağız, her köye gideceğiz, her köylünün elini sıkacağız, fabrikaları da ziyaret edeceğiz. Göreceksiniz hep birlikte 1965’ten bu yana MHP’nin ülkücü hareketin bu şehirde ortaya çıkarmış olduğu bütün potansiyeli harekete geçirerek inşallah Allah’ın izni ve desteğiyle bu şehirde bugüne kadar alınmış en güzel sonucu alacağız. Fazla konuşmayıp çalışacağız” diye konuştu.

Ümit Özdağ’ın konuşmasının ardından seçim bürosunun açılışı yapıldı. Ardından seçim bürosuna geçilerek burada da konuşmalar yapıldı.

MEŞALEYİ YAKTIK

MHP 2. Sıra Milletvekili Adayı Ertuğrul Tolga Orhan, “Biz bugün burada bir meşale yaktık, bu meşale 12 yıldan beri kararan gönülleri aydınlatacak. Bu meşale genel başkanımız Dr. Devlet Bahçeli’nin başbakan olacağı günün habercisidir şimdiden kutlu olsun, hayırlı olsun. Bana düşen görev yılmadan, usanmadan azim ve kararlıkla partimiz iktidar olana kadar çalışmak. Sizler ise bu davanın çilesini çektiniz kimi zaman horlandınız, bu ikdidar zamanında olmadık baskılara maruz kaldınız, milliyetçilik, ayaklarımın altındadır deme küstahlığını bile gösterdiler ama yılmadınız direndiniz. Şimdi bunlara karşı bende sizden söz istiyorum bu yolda sizde benimle ve bu birbirinden kıymetli aday arkadaşlarımla beraber Hz Ömer’in omuzlarındaki ağbadın yırtılmasına sebeb olan o safların sıklığında olduğu gibi omuz omuza yürümeye çalışmaya söz veriyor musunuz?” dedi.

BİZİMLE YÜRÜ GAZİANTEP

MHP Gaziantep İl Başkanı Muhittin Taşdoğan ise, “Meydanlara çıktığımız günden beri sayın Davutoğlu’na gün veriyoruz. 53 gün sonra milliyetçi hareket partisini iktidar yapacak Gaziantepli hemşerilerime seslenmek istiyorum; Gaziantep, Tek bayrak, tek dil, Tek Vatan istiyorsan bizimle yürü Gaziantep. Saygı, Sevgi, hoşgörü kültürel eğerler istiyorsan bizimle yürü Gaziantep Kadına şiddetin bittiği günü görmek istiyorsan bizimle yürü Gaziantep. Gaziantep sen bizimle yürürsen Türkiye bizimle yürür” dedi.

SANDIĞA SAHİP ÇIKIN

Ümit Özdağ ise, ‘ülkemizi bu felaket girdabına düşmekten kurtarmak için son şansımız önümüzdeki seçimler’ diyerek şunları söyledi:”Bu seçimlerde seçmeni Türkiye’nin nereye gittiği konusunda ikna etmek zorundasınız. Bu kendiliğinden olmayacak çünkü seçimlere bir partiyle girmiyoruz, biz seçimlere devletle giriyoruz. Sandığa atılan her oyu milliyetçi hareket partisine çıkan her oyu sonuna kadar savunacağız sandıktan bir tek oy kaptırmamalıyız. Bu vesileyle burdan yetkili yetkisiz kişileri de uyarmak isterim çünkü daha önceki seçimlerde ülkemiz nasıl devlet imkanlarının sandıktan ak partinin çıkmasına yardımcı olduğuna birçok kez şahit olduk . 60 gün çalışıyoruz sonra birgün sandıkta boş otursak oylarımızın bir bölümü gidiyor, o yüzden sizden ricam teşkilata yardımcı olun.”

Meral KINACILAR