HDP Gaziantep 2. Sıra Milletvekili Adayı Mahmut Toğrul, 7 Haziran seçiminde HDP’nin barajı aşmasının CHP ve MHP’ye de yarayacağını söyleyerek “Bizim barajı aşmamız CHP ve MHP’ye yarıyor. Toplum Ak parti artık dengelenmeli diyor. HDP’nin barajı aşması MHP, CHP ve ülke için de kurtuluş”dedi.

HDP’NİN BARAJI AŞMASI ÜLKE İÇİN KURTULUŞ

Toğrul, bu seçimi diğer seçimlerden ayıran en önemli özelliğin, daha önce Ak Parti, CHP ve MHP’nin kendilerine karşı ortak tavır alırken, bu seçimde HDP’nin barajı aşmasını CHP ve MHP’nin de avantajına olduğunu, bu nedenle Ak Parti’nin yanlız bırakıldığını söyledi. Toğrul, “Bizim barajı aşmamız CHP ve MHP’ye yarıyor. Toplum Ak parti artık dengelenmeli diyor. HDP’nin barajı aşması MHP, CHP ve ülke için de kurtuluş” dedi.

AKP’LİLERDEN PARTİMİZE İLGİ VAR

CHP ve MHP’nin iktidar olma pozisyonlarının olmadığını, samimi Akp’lilerden kendilerine büyük bir ilgi olduğunu söyleyen Toğrul, “Önce 400 diyorlardı, sonra 330 dediler. Şimdi de azınlık hükümetinden bahsediyorlar. 12 yıl uzun bir süre. İnsanlar kamplara bölündü. Bunu kendileri de itiraf ediyor. Yüzde 50 bizden nefret ediyor diyorlar. Bunun adı demokrasi olmuyor” diye konuştu.

SANDIĞA SAHİP ÇIKACAĞIZ

Sandıklara sahip çıkacaklarını belirten Toğrul, hiç bir protavasyona meydan vermeyeceklerini ifade ederek, “Üzerimizde bir rehavet yaratmak istiyorlar. Ancak biz bu oyuna gelmeyeceğiz. Bizim için bir oy bir oy” dedi. Meral KINACILAR