Yavuzeli İlçesi'nde, pazar günü bir düğünde sandalye nedeniyle akraba 2 aile arasında çıkan tartışma bugün kavgaya dönüştü. Tabanca, taş ve sopaların kullanıldığı kavgada 29 yaşındaki Ali Korkmaz öldü, 7 kişi ise yaralandı.

Olay, Yavuzeli'nin Örenli Mahallesi'nde meydana geldi. Birbiriyle akraba olan ve aynı soyadı taşıyan Korkmaz ailesinin fertleri, pazar günü bir yakınlarının düğününde sandalyede oturma nedeniyle tartıştı. Kısa sürede büyüyen tartışmada kavga eden ve hafif yaralanan 4 kişi Yavuzeli Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Ayakta tedavileri yapıldıktan sonra İlçe Jandarma Komutanlığı'na götürülen birbirine akraba 4 kişi, birbirinden şikayetçi olmayarak evlerine döndü.

YENİDEN TARTIŞTILAR

Bugün öğle saatlerinde akraba aileler arasında yeniden tartışma çıktı. Yakınlarının da katılımıyla büyüyen kavgada Yusuf Korkmaz tarafından ateşlendiği ileri sürülen tabancadan çıkan kurşun Ali Korkmaz'a isabet etti. Ağır yaralanan Ali Korkmaz götürüldüğü Şehitkamil Devlet Hastanesi'nde kurtarılamayarak öldü. Kavga sırasında taş ve sopalara hedef olarak yaralanan aralarında Ali Korkmaz'ın ölümüne neden olduğu ileri sürülen Yusuf Korkmaz'ın da bulunduğu 7 kişi de hastanede tedavi edildi. Olaya ilişkin inceleme başlatan jandarma, kavgaya karıştığı saptanan hastanede tedavisi tamamlanan 7 kişinin de aralarında bulunduğu 11 kişiyi gözaltına aldı. Yeni bir kavga olmaması için jandarma önlem alırken, yaşamını yitiren Ali Korkmaz ise otopsi sonrası Örenli Mahallesi'nde toprağa verildi. DHA - İHA