Başkan Ahmet Tiryakioğlu, Gaziantep’in tarıma dayalı gıda sanayinde Türkiye’nin başkenti konumunda olduğunu söyledi. Eximbank Genel Müdürü Yıldırım’ı GTB ’de ağırlamaktan duydukları memnuniyeti dile getiren GTB Meclis Başkanı Selami Memiş, borsa tarafından yürütülen faaliyetler ve projeler hakkında açıklamalarda bulundu.

İSTİKRARI KORUYORUZ

Küresel krizlere ve bölge ülkelerinde yaşanan sorunlara rağmen Gaziantep’in ekonomideki istikrarını koruduğunu belirten Tiryakioğlu, “Türkiye ihracatının lokomotif şehirlerinden Gaziantep, yaşanan çeşitli sorunlara rağmen 2016 yılında 6 milyar 258 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirerek en fazla ihracat yapan 5 şehir arasında yer alma başarısı gösterdi” dedi.

TARIM KÖKENLİ BİR İL

Tiryakioğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Gaziantep toprak bakımından büyük bir alana sahip değil fakat sahip olduğu girişimci ve müteşebbis ruh bu eksikliği kapatmaya yetiyor. Bugün Gaziantep tarım kökenli birçok sanayi iş kolunda Türkiye üretiminin yarısından fazlasını tek başına karşılamakta. Ülkemiz makarna ihracatının yüzde 60’ı, un ’un ise yüzde 50’si şehrimizden gerçekleştirilmekte. Bunun yanı sıra antepfıstığının yüzde 90’ı da şehrimizde işlenerek piyasalara sürülmekte”

FIRSATLARI ANLATTI

Türk Eximbank Genel Müdürü Yıldırım ise ziyarette yaptığı konuşmada Eximbank’ın ihracatçılara sunduğu fırsatlar hakkında açıklamalarda bulundu. Ziyaret sonrası GTB Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tiryakioğlu ve Meclis Başkanı Selami Memiş tarafından Eximbank Genel Müdürü Yıldırım’a, günün anısında kutnu kumaşında dokunmuş hediyeler verildi. BÜLTEN