Sanayi Odası Başkanı Adil Sani Konukoğlu, Gaziantep OSB’de genel elektrik tüketiminin Ocak-Nisan 2016 döneminde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 11,6 artış gösterdiğini bildirdi. Konukoğlu, ‘’Sizin kullandığınız elektrik tüketimi artıyorsa mutlaka devreye giren yeni yatırımlarınız var, üretimleri artırmışsınız demektir. Bu da yeni işçi alımı yaptığınızın göstergesidir. Birçok sanayici arkadaşımızın hala kalifiye eleman bulamadığını, düz eleman konusunda bile sıkıntı çektiğini biliyoruz’’ değerlendirmesinde bulundu.

VALİ KATILDI

GSO Mayıs ayı Meclis Toplantısı, odanın hizmet binasında gerçekleştirildi. Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya’nın konuk olarak katıldığı toplantıda, sanayiciler şehir gündeminde yaşanan son gelişmeleri ve ekonomik durumu değerlendirdiler.

ORTADOĞU KRİZİ

İhracat rakamlarını değerlendiren Konukoğlu, Türkiye’nin toplam ihracatındaki düşüşe karşın Gaziantep ihracat artışının devam ettiğini, Ocak-Nisan 2016 dönemi ihracatının yüzde 2,3 artışla 2 milyar 82 milyon dolar olarak gerçekleştiğini söyledi. Gaziantep’ten bu yılın ilk dört ayında, Ortadoğu ülkelerine yapılan ihracatın yüzde 7,7 oranında düşmesine karşın, Avrupa Birliği ülkelerine yüzde 19,6 ve Amerika ülkelerine yüzde 50,8 oranında arttığına dikkati çeken Konukoğlu, Ortadoğu bölgesinde yaşanan kargaşanın ihracatı olumsuz etkilediğini anlattı.

TOPÇUOĞLU: ÜRETMEYE DEVAM

Meclis Başkanı Mustafa Topçuoğlu da "Bu ülkede yabancı güçler ve terör örgütleri amaçlarına ulaşmayacaklar. Ülke olarak, şehir olarak her zaman mücadelemiz en iyi şekilde devam edecek. Bizler şehir olarak çalışmaya, üretmeye, ülkemize değer katmaya devam edeceğiz’’ dedi.

VALİ'YE TEŞEKKÜR ETTİ

Vali Ali Yerlikaya’yı meclis toplantılarında ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını ifade eden Topçuoğlu, ‘’Sayın Valim, Gaziantep’e geldiğinizden beri sorunlarına eğilmenizi, sanayi ile ilgili çalışmalarınızı, özellikle eğitim konusundaki hassasiyetinizi, Gaziantep’teki hizmet çıtasını yükseltme yönündeki başarılı çalışmalarınızı takdirle izliyoruz. İnşallah bundan sonraki dönemde de Gaziantep’e güzel hizmetler vermeye uzun süre devam edersiniz’’ diye konuştu.

HEDİYE TAKDİMİ

Daha sonra Vali Ali Yerlikaya, sanayicilere hitaben bir konuşma yaptı. Toplantının sonunda GSO Başkanı Konukoğlu ve Meclis Başkanı Topçuoğlu, sanayicilerle bir araya geldiği için Vali Ali Yerlikaya’ya teşekkür ederek, günün anısına bir hediye takdim ettiler.