GÜNSİFED Başkanı Mesut İşsever, 30 Mart yerel seçimleri sonrası sanayide satışların kısa vadede durmasının, sanayi üretimini etkilediğini, ancak yapılan son girişimlerle piyasalara tekrar güven havası gelmesinin sevindirici olduğunu açıkladı. İşsever, elindeki malları satamayan büyük küçük ölçekli sanayicilerde bazı sıkıntıların olduğunu, ancak bu sanayicilere, kendini toplarlaması için destek olunması gerektiğini ifade etti.

Yerel seçimlerin hemen ardından, özellikle sanayi kısmında üretilen mallarda satışların durduğunu ifade eden İşsever, seçime odaklanan bir çok işletmenin, gerek girdi maliyetleri, gerekse döviz kurundan dolayı, sıkıntıya girmeye başladığını bildirdi.

DESTEK ŞART

İşsever, “Bizim gözlemlediğimize göre, yurdun değişik illerinde bir veya birden fazla büyük ve küçük ölçekli sanayicilerde sıkıntılar başladı. Ancak, bu sıkıntıların bir daha yaşanmaması için, bu sanayicilere kendini toparlaması açısından destekler verilmesi gerek diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

PİYASALAR KENDİNİ TOPARLADI

İşsever, dövizin ve altının seçim öncesi, seçime endekslendiğini buna paralel olarak da yerel seçimlerin hemen ardından altının hızlı bir düşüşe geçtiğini ifade ederek, “Bunun yanı sıra ABD Doları ve EURO’da ise hafif bir düşüşlerin yaşandı gözlendi. Yapılan son girişimle birlikte piyasalara bir güven havası düştü ve piyasalar da rahatladı” diye konuştu. HABER MERKEZİ