CHP Gaziantep Milletvekili Akif Ekici, paketin üretim reformu kimliğini kaybettiğini, iktidarın sanayiciye de zeytinimize de ihanet ettiğini söyledi.

ZEYTİNLİKLERİ TALAN ETTİRECEK

Tasarının Meclis gündemine geldiği ilk günden bu yana ‘Üretim Reformu’na evet, zeytinlik, mera ve kıyı talanına hayır” dediklerini, bu üç konu başlığına ilişkin maddelerin tasarıdan çıkarılmasını; üretimin, sanayinin önünü açan maddeleri desteklediklerini defalarca dile getirdiklerini vurgulayan Ekici, "Ancak iktidar kanadı, zeytinlikleri talan ettirecek düzenlemeden vazgeçmeyerek, art niyetini gözler önüne sermiştir" dedi.

HALEL GETİRDİLER

Üretim Reform Paketi'nin çuvala çevrildiğini belirten Ekici, "Milletvekilliği biten akademisyenin, profesör maaşı ve kadrosu ile üniversiteye dönmesini sağlayacak madde ile, devleti yaklaşık 16 milyon lira zarara uğratan siyasetçi ve bürokratları aklama maddesi ile, 10’dan az işçi çalıştıran işyerlerindeki iş sağlığı ve güvenliği uygulamasını 3 yıl daha öteleme maddesi ile maalesef ki pakete halel getirdiler" dedi. Haber Merkezi