Naksan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cahit Nakıboğlu, Uluslararası Yöneticiler Derneği'nin konuğu oldu. Oldukça samimi bir ortamda gerçekleşen seminer Naksan Holding’in tanıtım filmi ile başladı. Kırk yılda 40 gün tatil yapmadığını, günde bir fiil 16 saat çalıştığını ifade eden Cahit Nakıboğlu, üretmenin zorluğuna işaret ederek, "sanayicilerin heykelini dikmek lazım" dedi.

Nakıboğlu katılımcılara Anadolu şehrinde kurulup Dünyaya açılan Naksan Holding’in başarı hikâyesini anlattı. Nakıboğlu, "Gaziantep’te devlet yatırımları olsaydı sanırım babalarımız gibi bizler de devlette işçi ya da memur olurduk, girişimci yönümüz ortaya çıkmaz, sanayileşmede Gaziantep örneği yaşanmazdı.” dedi.

NAKSAN PLASTİK AMİRAL

Naksan Holding bünyesinde Naksan Plastik, Nakpilsa Dokuma, Royal Halı, Pierre Cardin Halı, Atlas Halı, Royal BCF, Adularya, Elmacı Pazarı, Naksan Teknoloji, Elma Sepeti, Verimli Plastik, Rinak Lojistik ve Loom gibi şirketler bulunduğunu ifade eden Nakıboğlu holdingin amiral gemisinin Naksan Plastik olduğunu söyledi. Naksan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cahit Nakıboğlu, Gaziantep’in teşviklerden ve kamu yatırımlarından yeterince yararlanamamasına karşın örnek bir sanayileşme başarısı gösterdiğinin de altını çizerek, “Belki de böylesi iyi oldu. Yapılan araştırmalar kamudan çok pay alan illerin gelişiminin ters orantılı olduğunu ortaya koymuştur” dedi.

GİRİŞİMCİ RUHUMUZ ÖNEMLİ

Gaziantep’te yeterli tarım alanı ve devlet yatırımı olmadığını anımsatan Nakıboğlu, bunun da kent halkının girişimci kimlik kazanmasına vesile olduğunu bildirdi. “Gaziantep’te devlet yatırımları olsaydı sanırım babalarımız gibi bizler de devlette işçi ya da memur olurduk, girişimci yönümüz ortaya çıkmaz, sanayileşmede Gaziantep örneği yaşanmazdı” diyen Nakıboğlu, "Gaziantepli bu başarıyı girişimci ruhu ile elde etmiştir. Yapılan araştırmalar da bizi haklı çıkarıyor. Kamudan çok pay alan illerin gelişiminin ters orantılı olduğu ortaya konulmuştur. Biz teşvikle değil, gücümüzü bilerek, genlerimizde, DNA’larımızda olduğuna inandığımız girişimcilik ruhumuz ile sanayileşmede Gaziantep Modelini oluşturduk” şeklinde konuştu.

HABER MERKEZİ