Ziyaret sırasında ulaşım başta olmak üzere kent sorunları ve özellikle Organize sanayi üzerinde konuşuldu. Deniz Köken, Organizede elektrik tüketiminin düşmediğini, aksine arttığını, üretimin devam ettiğini belirterek, "Bu kadar sıkıntıya rağmen sanayimizde bir sanayici fabrikasını kapatmamış üretimine devam ediyor, sanayicilerimizi tebrik etmemiz lazım" diye konuştu.
BANKALARLA SIKINTI YOK

Bankalarla sanayiciler arasında sıkıntı kalmadığını belirten Köken, "Bu konuyu birebir takip ediyoruz. Benim derdim geçen seneye göre yüzde 10, 15 daha yukarıda olmak. Her üretim artışı istihdamı tetikler. 100, 200 işçi daha fazla alırız, ihracat artar. Bankalar sanayici üretim konusunda daha teşvik edici ve destekleyici pozisyonlar yaratmalı. Nitekim Gaziantep'te şu anda böyle bir ortam sağlandı" dedi.

ORGANİZEDE İŞLER YOLUNDA

5'nci Organize 1'de, toplam 94 fabrikanın hizmete girdiğini, 2'de ise şu anda 30 civarında fabrikanın inşaatının devam ettiğini belirten Köken, "Yolları bitirdik, altyapısının ihalesini yaptık, dogalgazını yapıyoruz. Organizede işler yolunda hamdolsun" şeklinde konuştu. Ökkeş Özekşi ise, yapılan görüşmede, "OSB'nin sıkıntılı olması Gaziantep'in sıkıntısıdır. Ama bu haberler moral verici. Fabrikaların çalışması, üretimin yapılması sevindirici haberler. Tabii Organizenin daha aktif olması için ihracatın da büyümesi gerek " dedi.