Kurulduğu günden beri sanayicinin rekabet gücünü artıracak ve yeniliklere ayak uydurarak gelişimini sağlayacak projeleri hayata geçiren Sanayi Odası, hazırladığı ‘’Sektörel E-Katalog’’ çalışmasını üye firmaların hizmetine sundu.

Sanayi Odası tarafından ilk kez hazırlanan elektronik katalogda, üye firmanın unvanı ve bilgileri, faaliyet konusu, logosu, ürünleri, sertifikaları, markaları, iletişim bilgileri, fotoğraf ve videoları en iyi şekilde yer alacak. Ayrıca, Türkçe ve İngilizce olarak hazırlanan Sektörel E-Katalog CD’si, yurt dışında büyükelçilikler, ticari ataşelikler, işadamı dernekleri ve fuar organizatörlerinin yanı sıra yurt içinde bakanlıklara, odalara ve derneklere dağıtılacak.

KONUKOĞLU: REKABET GÜCÜ ARTACAK

Sanayi Odası Başkanı Adil Konukoğlu, günümüz bilgi dünyasında ayakta durmanın yolunun değişim ve yeniliklere ayak uydurmaktan geçtiğine işaret ederek, "Sanayi Odası olarak sanayicilerin değişim ve yeniliklere ayak uydurarak gelişimini sağlamayı, rekabet gücünü artırmayı hedefliyoruz’’ dedi.

REKABET KOŞULLARI AĞIRLAŞIYOR

Konukoğlu, Sanayi Odası tarafından hazırlanan Sektörel E-Katalog çalışmasının tamamlanarak 4 bine yakın üyesinin hizmetine sunulduğunu ifade ederek, şunları kaydetti: ‘’Dünyada rekabet koşulları her geçen gün ağırlaşıyor. Artan rekabet koşulları çerçevesinde bilginin üretilmesi ve bilgiye erişim, işletmelerin sahip olduğu en değerli üretim faktörü ve sürdürülebilir rekabet avantajı sağlayan en önemli kaynakların başında geliyor. Bilginin sistematik ve planlı bir şekilde oluşturulması, sürekli olarak yenilenmesi, paylaşılması ve kullanılması işletmelerin en iyi kararları alması için büyük önem taşıyor. İçinde bulunduğumuz çağda doğru zamanda ulaşılan, doğru bilgi ve istatistiki veriler geleceğimizi görebilmemiz ve planlayabilmemiz için artık iş yaşamımızın en stratejik unsurlarından biri haline geldi" diye konuştu.

FIRSAT SUNACAK

Sektörel E- Katalog çalışmasını, Sanayi Odası ve üyelerinin tüm yurt içi ve yurt dışı faaliyetlerinde, fuarlarda, toplantılarda, firma ziyaretlerinde sunabileceklerini ifade eden Adil Konukoğlu, ‘’Bu katalog sizlere, farkındalık fırsatına sahip olma imkanı sunacak’’ sözlerine yer verdi. HABER MERKEZİ