Sanayi Odası Başkanı Adil Konukoğlu, şehirde üretim ve yatırımların devam ettiğini söyledi. Konukoğlu, "Seçimden çıktıktan sonra hükümetin kurulamamış olması, halen koalisyon görüşmelerinin devam ediyor olması, seçime mi gidilecek koalisyon mu yapılacak belirsizliği, otomatikman şu anda yatırım yapmak isteyen bazı sanayicilerimizi yavaşlatmış durumda" dedi.

Konukoğlu, NTV kanalında sunuculuğunu Murat Ongun’un yaptığı ‘’Sektör Rotası’’ adlı ekonomi programına konuk oldu. Dünyada ve Türkiye’de iş dünyasına, ekonomiye yön verenlerin başarı hikayelerini ekrana taşıyan programda Konukoğlu, Gaziantep ekonomisini ve gelişimini anlattı.

OSB'Yİ GÖRMEK LAZIM

Zengin bir tarih ve kültürel mirasın yanında önemli bir sanayi merkezi olduklarını ifade eden Konukoğlu, turizm operatörlerinin programlarına sanayi gezilerini eklemesini isteyerek, ‘’Gaziantep OSB’sini görmediğiniz zaman şehrin potansiyelini tam anlamıyla anlayamazsınız. Tüm turizm şirketlerine diyorum ki, turistleri OSB Seyir Tepesi’ne çıkartarak sanayinin gelişimini gösterin…’’ diye konuştu.

5. OSB FAALİYETTE

Şu anda 5 OSB’nin faaliyette olduğunu, ayrıca Gaziantep Havaalanı Islah OSB ve Kilis iliyle ortaklaşa 19 milyon metrekarelik alanda ‘’Polateli-Şahinbey OSB’’yi kurma çalışmalarının devam ettiğini anlatan Konukoğlu, şehrin farklı yerlerinde ağırlıklı olarak küçük işletmelerin çalıştığı 11 sanayi bölgesi bulunduğunu da belirtti.

YATIRIMLAR GAZİANTEP'E

Gaziantep ekonomisinin başarısından övgüyle bahseden program sunucusunun ‘’Burada aslında güzel bir memleket severlik örneği de var’’ sözlerine üzerine Adil Konukoğlu, buradaki işadamlarının yatırımlarını öncelikle Gaziantep’te yaptığının altını çizdi.

KUTNU KUMAŞ'A TESCİL

GSO Başkanı Konukoğlu, ‘’Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Bu konuda çok çaba sarf ettiler. Antep Baklavası’nın uluslararası tescilini AB’nden aldıktan sonra Gaziantep’te yeniden bir heyecan başladı. Tüm yöresel ürünlerimizin tescillerini almak için çaba içerisine girdik. Şu anda kutnu kumaşı için TPE’ye müracaat ettik. Bu süreç tamamladıktan sonra da Avrupa’dan da tescilini yaptıracağız’’ diyerek, sözlerini tamamladı. BÜLTEN