Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) Yönetim Kurulu Başkanı Cahit Nakıboğlu, terör ve Suriye konusunun çözüme kavuşturulması halinde Türkiye’nin dünyada tutulamayacağını kaydetti. Nakıboğlu, sanayicinin belirsizliği sevmediğini belirterek, daha seçim olup hükümet kurulacağını, 2016 yılının ilk 6 ayını da kaybedebileceklerini vurguladı.

Türkiye’nin terör ve Suriye derdinden kurtulması halinde dünyada tutulamayacağını söyleyen Nakıboğlu, “Dünyada bizi tutamazlar. Bizim maalesef başımıza devamlı bir şeyler geliyor. Gaziantep’te 400 bin Suriyeli var. Bizim birçok şehrin nüfusundan fazla. Kilis’in nüfusu 80 bin ama 120 bin Suriyeli var. Ben bunu Almanya’da bir toplantıda söyledim 3 kez tercüme ettirdiler. Bu Avrupa’da olsa yiyecek ekmekleri olmaz. Biz inancımız gereği onlara tüm desteği veriyoruz. Suriyelilerin karıştığı bir iki olay oldu ama bunlarda Türklerin kabahati vardı” şeklinde konuştu.

“SON DÖNEMDE TÜRKİYE’DE BÜYÜK YATIRIM YOK”

Seçimlerin önemine değinen Nakıboğlu, “28 gün sonra seçimleri yapıp hükümet kurup biran önce PKK, Suriye ve Irak konularına çözüm bulup, ekonomiyi konuşmaya başlamalıyız. Bizde önce yangınla uğraşılıyor ama iş bir yanda kalıyor. Üretime dönük hızla destek verilmeli. Son günlerde Türkiye’de büyük bir yatırım yok. Büyük yatırımlara teşvikler verilmeli. OSB’ler asıl o zaman patlar” dedi.

MAL HAZIR, TIR YOK

Nakıboğlu, “Bu zirvelerde sanayici, Ankara’dakiler maalesef bizi düşünmüyorlar kendileri düşünüyor diyorlar. Artık seçimde şu, bu, o bunu dedi, değil işimize bakmak istiyoruz. Türkiye’nin ihracatının düşmesine rağmen biz Gaziantep’in ihracatını yüzde 8 arttırdık. Libya, Mısır, Irak, Suriye olumsuzluklarına rağmen bunu başardık. Mal hazır TIR bulamıyoruz. TIR şoförleri güvenlik açısından gitmek istemiyor. Irak’a giden yolda sıkıntı var. Bizim içimizde sıkıntı var. Bunların çözülüp ekonominin önü açılmalıdır. 30 senedir terör belası ile uğraşıyoruz ama bitiremedik. Çözüm sürecine seviniyorduk. Bu süreç biterse yine başımıza çorap örerler diye korkuyordum. Bunlar dış güçlerin işi biz de piyon gibi onların oyununa geliyoruz. Seçimleri bitirip işimize önümüze bakmalıyız” ifadelerine yer verdi. İHA

“BİZ ONLARIN ALMANYA'SIYIZ”

Suriyelilerin istahdamıyla ilgili bir soruya ise Nakıboğlu, “Gaziantep OSB’de çalışan bir tane Suriyeli yok. İnşaat ve hizmet sektöründe çalışıyorlar. Empati yapıyoruz. Olaya insani boyuttan da bakıyoruz. Bu kişilerin çalışması gerekiyor. İşe başlayan Suriyelilerin çok az bir kısmı ülkelerine dönecektir. Nasıl bizde işçi olarak Almanya’ya gidenler geri dönmediyse, onlar da dönmeyecektir. Biz onların Almanya’sıyız” açıklamasını yaptı.

“SANAYİ VE PARA BELİRSİZLİĞİ SEVMEZ”

Sanayicinin belirsizliği sevmediğini kaydeden Nakıboğlu, “Sanayici ve para belirsizliği sevmez. Belirsizliğin olduğu yerden para ve yatırım kaçar. Sanayici önünü görmek ister. 2015 yılını kayıp yıl olarak geçirdik. Seçim olacak, daha hükümet kurulacak. 2016 yılının ilk 6 ayını da kaybedeceğiz. Bunun verdiği zarar para ile ölçülmez. 28 gün sonra biran önce kim gelecekse gelsin bizim başımızın üstünde yeri var. Yeter ki biz önümüzü görelim. Son 7 ay içinde dövizde yüzde 30 civarında artış oldu. Sanayici yerinde saydı.” dedi.

Konuşmaların ardından Bahar, Nakıboğlu’na vazo hediye etti. İHA