Sanayi ve Ticaret Odası Başkanları, Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından açıklanan, seçim vaatleri ve hükümetin reformlarını kapsayan ‘’64. Hükümet 2016 Yılı Eylem Planı’nı değerlendirdi. Sanayi Odası Başkanı Adil Konukoğlu, birçok alanda isabetli ve doğru kararlar alındığı vurgusunu yaparken, Ticaret Odası Başkanı Eyüp Bartık "İş dünyası için de geniş kapsamlı bir çalışma yapılmasını bekliyoruz” dedi.

KONUKOĞLU: DOĞRU ADIMLAR İÇERİYOR

Sanayi Odası Başkanı Adil Konukoğlu, "64. Hükümet 2016 Yılı Eylem Planı’’nın milletimize hayırlı olmasını diledi. Türkiye’nin bugünden itibaren, yapısal reformları hayata geçirme açısından yeni bir ivme ve heyecan kazandığını belirten Adil Konukoğlu, işçiden emekliye, askerden polise, genç mezunlardan kadınlara, esnaftan öğretmenlere kadar pek çok kesime önemli değişikliklerin gündeme geldiğini ifade etti.

MEMNİYETLE KARŞILADIK

Yeni Gelir Vergisi Kanunu çıkarılması, Kalkınma Bankacılığının yeniden yapılandırılması, gençlere ve esnafa faizsiz kredi verilmesi, kırsal kalkınma desteklerinin 81 ile yaygınlaştırılması, anahtar teslimi fabrika modelinin hayata geçirilmesi, patent maliyetlerinin karşılanması, enerji ruhsatlarının kolaylaştırılması, meslek yüksek okulların yeniden yapılandırılması, KOBİ’lere iyileştirmeler, asgari ücret zammında işverenin rekabet gücünü zaafa uğratmayacak düzenlemeler yapılacak olması gibi kararları memnuniyetle karşıladıklarını anlatan Konukoğlu, ‘’Bunların ekonomiye etkisi artı yönde olacaktır’’ dedi.

YAPISAL REFORMLAR ÖNEMLİ

GSO Başkanı Konukoğlu, küresel konjonktürde çok iyi bir dönemden geçilmediğine işaret ederek, şunları kaydetti: ‘’Bu yüzden, dinamizmi kendi içimizde yaratmalıyız. Bunun için de birçok alanda yapısal reformlara ihtiyaç var. Başbakanımızın açıkladığı, 2016 Yılı Eylem Planı birçok alanda isabetli ve doğru adımlar içeriyor. Eylem Planı’nın hızlı ve etkin bir şekilde hayata geçirilmesi, Türkiye’nin gücüne güç katacaktır, ekonomik büyümeye destek olacaktır. Bizim de önümüzü daha rahat görmemizi sağlayacaktır. İş dünyası olarak, hükümetin plan ve kararlarına destek veriyoruz. Ve hayata geçirilmesi için üzerimize düşeni yapmaya hazırız.’’

BARTIK: İŞ DÜNYASI ÖNEMLİ

Ticaret Odası Başkanı Eyüp Bartık, eylem planının gelecek için umut verdiğini belirterek, “İş dünyası için de geniş kapsamlı bir çalışma yapılmasını bekliyoruz” dedi. Bartık, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun 64. Hükümet 2016 Yılı Eylem Planı'na ilişkin yaptığı açıklamada, yeni eylem planının toplumun hemen hemen bütününü ilgilendirdiğini söyledi. Bartık, girişimciden, işçiye, emekliden memura kadar toplumun geniş bir kesimini heyecanlandıracak vaatlerin kısa süre içinde hayata geçmesini beklediklerini vurguladı.

ASGARİ ÜCRET KONUSU

Bartık, şöyle devam etti: “Geleceğe emin adımlarla yürüyebilmemiz için vaatlerin kısa süre içinde hayata geçirilmesini bekliyoruz. Türkiye’de yeni bir dönemin başlayacağını düşünüyorum. İş dünyası için de geniş kapsamlı bir çalışma yapılmasını bekliyoruz.” Bartık, asgari ücrete yönelik çalışmada da işverenlerin rekabet gücünün zaafa uğratılmaması için yapılacak düzenlemelerin patronları mutlu ettiğini vurguladı. LEYLA ÖZEKŞİ POLAT