Şahinbey Belediyesi tarafından yaptırılan Şahinbey Sanayi Sitesi’ne taşınmalar başladı. Yeni işyerlerine kavuşmanın mutluluğunu yaşayan esnaf Gaziantep’e özgü olan “Yah” çekerek taşınmayı kutladı.

Şahinbey Belediyesi tarafından, kentsel dönüşüm bölgesinde yer alan Eski Garajlardaki oto tamirci esnafının taşınması için yaptırılan ve esnafa 10 yıl vadeyle verilen Şahinbey Sanayi Sitesi’ne taşınmalar başladı. Yıllardır dar sokaklarda ve küçük işyerlerinde geçimlerini sağlamaya çalışan esnaf yeni işyerlerinden son derece memnun olduklarını ifade ettiler.

DAR ALANDAN KURTULDUK

0 yıldır aynı işyerinde esnaflık yaptığını söyleyen tornacı Murat Oğuz, dar çalışma alanından kurtuldukları için mutlu olduklarını söyleyerek, “Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu’ndan Allah razı olsun. Bizi bu zor çalışma yerlerinden kurtardı. Belediyemiz bize ayın 17’sinden önce taşınmamız gerektiğini söylemişti. Bizde bugün taşınma işlemini gerçekleştiriyoruz. Bundan sonra daha temiz ve geniş bir ortamda işlerimizi icra edeceğiz. İşyerlerimizden müşterilerimizde memnun değil çünkü sokaklar ve işyerleri çok dardı. Şahinbey Sanayi Sitesi’nde müşterimizi daha temiz ortamlarda ağırlayabileceğiz” dedi.

TAŞINMA SÜRECEK

Oto tamircisi Adil Kılıç ise çok daha küçük bir işyerine 600 lira kira öderken, Şahinbey Sanayi Sitesi’nden aylık 700 lira ödemeyle geniş bir işyerine sahip olduğunu söyledi. Kılıç, “Şimdiki işyerlerimizin bulunduğu sokaklar çok dardı. Bayan müşterilerimiz buraya gelemiyordu. İşyerlerine taşınma işlemlerinin Ramazan ayı içinde de devam edeceği bildirildi. LEYLA ÖZEKŞİ POLAT