Büyükşehir Belediyesi, kültür ve sanat merkezi olarak kullanmak için restorasyon yaptığı eski adliye binasını hizmete açtı. Mozaikler, Büyükşehir Belediyesi tarafından açılan rehabilitasyon merkezinde tedavi gören ve hayata yeniden kazandırılması hedeflenenerek mozaik kurslarına giden madde bağımlısı gençler ve sığınma evinde kalan kadınlar tarafından yapıldı.

1950 yıllarında inşa edilen, Cumhuriyet dönemi yapım özellikleri, yaşanmışlığı ve kent belleğindeki yeri göz önünde bulundurularak Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından koruma altına alınan ve tarih dokusu korunularak renovasyon yapılan eski adliye binasına “Yaşayan Kültür ve Sanat Merkezi” adı verildi. Güçlendirme, statik ve renovasyon çalışmaları tamamlanan binanın, geçmişten günümüze yüklendiğ tüm fonksiyonlar, yapının koridorlarında, duvarlarında, avlusunda görsel ve işitsel sanat öğelerinin yorumlarıyla anlatıldı.

NELER VAR ?

Yetenek geliştirme, cam, ebru, mozaik ve resim atölyeleri, müzik kursları, tasarım atölyesi ve güzel sanatlar atölyesi gibi kursların verildiği merkezde, ayrıca, sanat galerileri, sergi salonları, kafeterya, çocuk sanat merkezi, çocuk tiyatroları, çocuk kütüphanesi, enformasyon merkezi, çok amaçlı salon, yapının kendini anlattığı müze, kent arşive merkezi, kent araştırma komisyonu ve kent kütüphanesi de yer alıyor.

Kültür ve sanat merkezi olarak hizmet veren bina, yapımı, hikayesi, bir kentin ortak akıl kararları doğrultusunda proje ve tasarım uygulamasıyla, geçmişin izleri, geleceği sanatla anlatan yapısıyla hizmete sunuldu. HABER MERKEZİ