Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in startını verdiği ‘çocuk felcine’ dikkat çekmek üzere Gaziantep’ten yola çıkan ve Samsun’a gelen 11 bisikletçi için Kurtuluş Yolu'nda tören düzenlendi.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Gaziantep İpekyolu Rotary Kulübü ve Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü işbirliğiyle, ‘çocuk felcine’ dikkat çekmek üzere Gaziantep’den yola çıkan 11 bisikletçi Samsun’a geldi. Toplamda bin 530 kilometre zorlu parkuru geçen ve Osmaniye, Adana, Niğde, Kapadokya, Aksaray, Kulu, Ankara, Çankırı, Kastamonu Sinop üzerinden Samsun’a gelen 11 sporcu için Kurtuluş Yolu'nda tören düzenlendi. Törene, Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Coşkun Öncel ve çok sayıda vatandaş katıldı. Escort eşliğinde tören alanına gelen 11 bisikletçi, daha sonra Atatürk ve silah arkadaşlarının bulunduğu bal mumu heykellerinin yanında fotoğraf çektirip dev bayrak açtı.
Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Coşkun Öncel yaptığı konuşmada, “11 bisikletçi ve projeye destek verenlere teşekkür ediyorum. Çocuk felcine son kampanyası için Gaziantep’den yol çıkan arkadaşlar Osmaniye, Adana, Niğde, Kapadokya, Aksaray, Kulu, Ankara, Çankırı, Kastamonu Sinop illerini kat ederek buraya ulaştılar” dedi.
İlk hedefe sağ salim tek parça halinde bütün bir takım olarak geldiklerini söyleyen Takımın kaptanı Ali Güneyligil, “Çok şükür bunu başardık. Çok mutluyuz zorlu bir projeydi. Ekip de başardı bisikletçiler de başardı söyleyecek başka bir şey yok gururluyuz” diye konuştu.
Proje ile ilgili bilgi veren İpek Yolu Rotary Kulübü Başkanı Işınsu Alpay ise, “Bugün 16 Ekim’de çıktığımız yolun son noktasına geldik. Çocuk felci için sürüyoruz projesine son ayağı olan Samsun’da İlkadım Anıtı’ndayız. Hem 29 Ekim Haftası olduğu için anlamlı bir yer, bin 530 km yol kat ettik. Bu ayakta son ayaktı bundan sonra Gaziantep’e geri döneceğiz” şeklinde konuştu.